Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Topalak Çorbası (Tarsus Usulü)

Topalak Çorbası (Tarsus Usulü)
0
84

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
topalak-corbasi-tarsus-usulu.jpg

Topalak Çorbası (Tarsus Usulü) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından az un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için
  • 500 gram çorbalık tavuk
  • 1 litre su
Sosu için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kurunane

Topalak Çorbası (Tarsus Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk modülleri tencereye alınıp haşlanır.
  2. Hamuru için bulgur irmik tuz karıştırılır ılık su ile ıslatılır birkaç dakika bekletilir.
  3. Üzerine un ve salçası eklenir yoğurulur.
  4. Hazırlanan hamurlardan ufak kesimler alınıp yuvarlanır.
  5. Haşlanan tavuk modülleri sudan çıkarılır.
  6. Kemiklerinden ayrılır.
  7. Tavuk suyu tekrar ocağa alınıp kaynatılır kaynayan suya hazırlanan köfteler atılır suyun üstüne çıkana kadar pişirilir.
  8. Bir tavaya yağ ve saçla koyulur kızartılır üzerine baharatlar eklenir ve kaynayan suya ek edilir.
  9. En son olarak da tavuk kesimleri eklenir 5-10 dk ortası kaynatılır. (dileyen limon suyu ve haşlanmış nohut ekleyebilir) Afiyet olsun. ????.
Topalak Çorbası (Tarsus Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt