Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Topik (Geleneksel Ermeni Mezesi)

Topik (Geleneksel Ermeni Mezesi)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
topik-geleneksel-ermeni-mezesi.jpg

Topik (Geleneksel Ermeni Mezesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış kabuğu ayıklanmış nohut
  • 2 su bardağı tahin
  • 1 orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir çimdik tuz
  • 10 adet dolmalık fıstık
  • 10 adet dolmalık üzüm
  • Yenibahar, tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Topik (Geleneksel Ermeni Mezesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcını hazırlamaya başlayalım.
  2. Soğanları piyazlık doğrayalım.
  3. Ocağa alıp üzerine bir çimdik tuzu ve şekeri ekleyelim.
  4. En kısık ateşte terletme yaparak soğanı iyice öldürelim.
  5. Soğanın suyu azaldıkça üzerine kaynar su takviye yaparak soğanların iyice yumuşadığından emin olalım.
  6. Soğanlar pişerken dış katmanını hazırlayalım.
  7. 1 tane patatesi ve önceden ısladığımız nohutları ayrı tencerelerde haşlayalım.
  8. Nohutların dış kabuklarını haşlandıktan sonra soyarak bir geniş kaba alalım.
  9. Haşlanmış nohutlara haşlanmış patatesi de ekleyerek karıştıralım ve ikisini de ezerek birbirine geçişini sağlayalım.
  10. Bu esnada 1 su bardağı kadar tahmini de ekleyerek bir hamur elde edelim.
  11. Bu hamura 1 tatlı kaşığı kadar tarçın ve bir çimdik tuz ekleyelim. Dış katmanımız artık hazır.
  12. İç harcı için hazırladığımız ve terlettiğimiz soğanlara zeytinyağını ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
  13. Daha sonra kalan tahini ve 1 tatlı kaşığı yenibaharı ilave edelim.
  14. Bir tasta dolmalık üzümleri sıcak suda 5 dakika kadar haşlayalım.
  15. Dolmalık fıstıkları da rengini hafif döndürene kadar kavuralım.
  16. Kavrulan fıstıkları ve haşlanan üzümleri de soğanlı harca ilave edip karıştıralım. İç harcımız da artık hazır.
  17. Streç film arasına yaptığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp çok ince olmayacak şekilde açıp iç harçtan ilave edelim ve tekrar streç film arasına sıkıştırıp şekil verip ters çevirelim.
  18. Servis esnasında üzerine tarçın ve zeytinyağı dökerek yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Topik (Geleneksel Ermeni Mezesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,943Kullanıcılar
hhhuijSon üye
Üst Alt