elektronikci
FD Üye
Topik (Geleneksel Ermeni Mezesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy soğan
- 2 su bardağı haşlanmış kabuğu ayıklanmış nohut
- 2 su bardağı tahin
- 1 orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Bir çimdik tuz
- 10 adet dolmalık fıstık
- 10 adet dolmalık üzüm
- Yenibahar, tarçın
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Topik (Geleneksel Ermeni Mezesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcını hazırlamaya başlayalım.
- Soğanları piyazlık doğrayalım.
- Ocağa alıp üzerine bir çimdik tuzu ve şekeri ekleyelim.
- En kısık ateşte terletme yaparak soğanı iyice öldürelim.
- Soğanın suyu azaldıkça üzerine kaynar su takviye yaparak soğanların iyice yumuşadığından emin olalım.
- Soğanlar pişerken dış katmanını hazırlayalım.
- 1 tane patatesi ve önceden ısladığımız nohutları ayrı tencerelerde haşlayalım.
- Nohutların dış kabuklarını haşlandıktan sonra soyarak bir geniş kaba alalım.
- Haşlanmış nohutlara haşlanmış patatesi de ekleyerek karıştıralım ve ikisini de ezerek birbirine geçişini sağlayalım.
- Bu esnada 1 su bardağı kadar tahmini de ekleyerek bir hamur elde edelim.
- Bu hamura 1 tatlı kaşığı kadar tarçın ve bir çimdik tuz ekleyelim. Dış katmanımız artık hazır.
- İç harcı için hazırladığımız ve terlettiğimiz soğanlara zeytinyağını ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
- Daha sonra kalan tahini ve 1 tatlı kaşığı yenibaharı ilave edelim.
- Bir tasta dolmalık üzümleri sıcak suda 5 dakika kadar haşlayalım.
- Dolmalık fıstıkları da rengini hafif döndürene kadar kavuralım.
- Kavrulan fıstıkları ve haşlanan üzümleri de soğanlı harca ilave edip karıştıralım. İç harcımız da artık hazır.
- Streç film arasına yaptığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp çok ince olmayacak şekilde açıp iç harçtan ilave edelim ve tekrar streç film arasına sıkıştırıp şekil verip ters çevirelim.
- Servis esnasında üzerine tarçın ve zeytinyağı dökerek yiyebilirsiniz.
Topik (Geleneksel Ermeni Mezesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı