Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Topkapı Piliç

Topkapı Piliç
0
63

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Topkapı Piliç Tanımı İçin Malzemeler


Pilav için
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı bıçak su
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5-2 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon -karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet kalça but
  • Kekik
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Sos için
  • 1-1,5 yemek kaşığı salça
  • 1-1,5 su bardağı sıcak su

Topkapı Piliç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pilavı birinci olarak güzelce yıkıyoruz bıçak suda 10 dk bekletiyoruz.
  2. Tavamıza yağı koyuyoruz pirince ekliyoruz üzerine tuzu ekliyoruz ki kavururken pirinçler kırılmasın, pirinçleri 3-4 dk kavurduktan sonra ince doğradığınız soğanı ekliyoruz.
  3. 3-4 dk daha kavuşuyoruz ve üzümleri baharatları hepsini ekliyoruz 4-5 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Üzerine suyu ekliyoruz suyu çok eklemeyin biraz canlı kalsın pilav.
  5. Butları kemiklerinden ayrılmış isteyen ve incelttirin butları kekik yağ ve tuz ile harmanlıyoruz ve derin bir çorba kasesi içine ortasını pilav ile dolduracağımız halde yerleştiriyoruz.
  6. İçine 2-3 yemek kaşığı pilav ekliyoruz.
  7. Kasede kalan tavuk kesimini ortada toplayıp kürdan ile tutturabilirsiniz hepsi için tıpkı süreci yapıyoruz borcama yerleştiriyoruz.
  8. Sosu hatırlayıp hepsinin üzerinde gezdirerek döküyoruz evvelce 200-250 derecede ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz 35-40 dakika bekliyoruz.
Mis üzere yumuşacık lezzetli bir yemek yapacaklara şimdiden afiyet olsun. ????

Topkapı Piliç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Topkapı Piliç Tanımı İçin Malzemeler 4 modül kalçalı but İç pilav için 1,5 su bardağı pirinç1 adet soğan1 küçük paket dolmalık fıstık1 tatlı kaşığı yenibahar1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiberbir tutam rende muskatÇok az tarçınKuş üzümü 2 yemek kaşığı suda beklemiş Sos için 1 çorba kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler ️5 adet kemiği ayrılmış kalçalı tavuk budu Butları marine için; ️2 yemek kaşığı zeytinyağı️1/2 (yarım) çay kaşığı tuz️1 çay kaşığı karabiber İç pilav için; ️1 adet kuru soğan️1 su bardağı baldo pirinç️1 yemek kaşığı dolmalık fıstık️1 yemek kaşığı kuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler 5-6 adet kemiğinden sıyrılmış dövülmüş tavuk kalça Marine için: 1 çay bardağı sütTuz İç pilav için: 1 su bardağı pirinç1 adet soğanYarım çay bardağı kuş üzümü1 tutam tarçın1 tutam yenibahar1 tutam naneKarabiberTuz1,5 su bardağı sıcak su Salçalı sos için: 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Piliç Topkapı Tanımı İçin Gereçler 8 adet açılmış dövülmüş tavuk kalça1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz ve kekik1 çay kaşığı karabiberYarım fincan sıvı yağ İç pilav için 1 adet soğan1 su bardağı pirinç1 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 er çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Piliç Topkapı Tanımı İçin Gereçler 8 modül tavuk kalça (açılıp inceltilecek) İç pilav için; 1 su bardağı pirinç1 adet soğan1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı1 kaşık kuşüzümü1 kaşık dolmalık fıstık1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı şekerTuz, karabiber1, 5 su  bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,487Konular
981,500Mesajlar
29,642Kullanıcılar
aauyaSon üye
Üst Alt