Topkapı Piliç Tanımı İçin Malzemeler
Pilav için
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı bıçak su
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1,5-2 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 çay kaşığı kimyon -karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet kalça but
- Kekik
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1-1,5 yemek kaşığı salça
- 1-1,5 su bardağı sıcak su
Topkapı Piliç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pilavı birinci olarak güzelce yıkıyoruz bıçak suda 10 dk bekletiyoruz.
- Tavamıza yağı koyuyoruz pirince ekliyoruz üzerine tuzu ekliyoruz ki kavururken pirinçler kırılmasın, pirinçleri 3-4 dk kavurduktan sonra ince doğradığınız soğanı ekliyoruz.
- 3-4 dk daha kavuşuyoruz ve üzümleri baharatları hepsini ekliyoruz 4-5 dakika daha kavuruyoruz.
- Üzerine suyu ekliyoruz suyu çok eklemeyin biraz canlı kalsın pilav.
- Butları kemiklerinden ayrılmış isteyen ve incelttirin butları kekik yağ ve tuz ile harmanlıyoruz ve derin bir çorba kasesi içine ortasını pilav ile dolduracağımız halde yerleştiriyoruz.
- İçine 2-3 yemek kaşığı pilav ekliyoruz.
- Kasede kalan tavuk kesimini ortada toplayıp kürdan ile tutturabilirsiniz hepsi için tıpkı süreci yapıyoruz borcama yerleştiriyoruz.
- Sosu hatırlayıp hepsinin üzerinde gezdirerek döküyoruz evvelce 200-250 derecede ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz 35-40 dakika bekliyoruz.
Topkapı Piliç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı