bilgisayarci
FD Üye
Topkek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarı su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı iri kıyım fındık
Topkek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar (yaklaşık 5 dk) çırpıyoruz.
- İçerisine süt ve sıvı yağını ekleyip, çok az karıştırıyoruz ve öbür bütün materyalleri koyup çırpıyoruz.
- Yağladığımız kek kalıbına harcı döküp evvelden ısıttığımız 180° fırına 25-30 dk koyuyoruz.
- Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarıp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.