Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Toplum Hayatını Düzenleyen Ahlak Kuralları

Toplum Hayatını Düzenleyen Ahlak Kuralları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Toplum Hayatını Düzenleyen Ahlak Kuralları Nelerdir?

*Etik kuralları, iyiliğe, vicdani ödevlere ilişkin kurallar bütünüdür
Yoksullara yardım etmek, verdiği sözü yakalamak, başkalarının canına, malına, namusuna saygılı edinmek gibi kurallar etik kurallarıdır Ahlak kurallarına yerinde hareket edilmediği takdirde kişi toplumsal çevre tarafından kınanır

Örneğin, belediye otobüsünde oturmakta olan genç; yerini, ayakta duran yaşlı bir insanı vermezse çevresi göre kınanır *

Similar threads

Toplum Hayatını Duzenleyen Ahlak Kuralları Nelerdir? *Ahlak kuralları, iyiliğe, vicdani odevlere ilişkin kurallar butunudur Yoksullara yardım etmek, verdiği sozu tutmak, başkalarının canına, malına, namusuna saygılı olmak gibi kurallar ahlak kurallarıdır Ahlak kurallarına uygun hareket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Ahlak kuralları nelerdir Özet Olarak Etik kuralları, iyiliğe, vicdani ödevlere ilişkin kurallar bütünüdür Yoksullara yardım etmek, verdiği sözü tutmak, başkalarının canına, malına, namusuna saygılı almak gibi kurallar ahlak kurallarıdır Ahlak Kuralları Etik kuralları dini inançların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
273
Ahlak kuralları nelerdir Kısaca Ahlak kuralları, iyiliğe, vicdani odevlere ilişkin kurallar butunudur Yoksullara yardım etmek, verdiği sozu tutmak, başkalarının canına, malına, namusuna saygılı olmak gibi kurallar ahlak kurallarıdır Ahlak Kuralları Ahlak kuralları dini inancların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Yazılı Ve Yazısız Kurallar Yazılı Ve Yazısız Yasalar Yazılı Kurallar Toplum hayatını duzenleyen yazılı hukuk kurallarıdır Bunlar anayasa, kanun, tuzuk ve yonetmelik adlarını alırlar Yazılı kuralları devlet koyar Yurttalar bu kurallara uymak zorundadırlar Uymayanlar devlet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
242
Ahlak felsefesi kişilerin davranış örüntülerinden yola çıkarak toplum tarafından kabul edilen ahlak kurallarının ele alındığı felsefenin alt dalıdır Ahlak felsefesinde en önemli nokta hangi davranışın ahlaklı olup olmadığı değil, ahlaki eylemlerin amacının ne olduğu, evrensel ahlak yasasının var...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt