teknolojiuzmani
FD Üye

Torta Caprese Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram badem (toz haline getirilecek)
- 200 gram bitter çikolata (1 kuvertür çikolata )
- 150 gram tereyağ
- 150 gram şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 4 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Torta Caprese Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çikolata ve tereyağ beraber benmari usulü eritilir. Ilımaya bırakılır.
- Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Beyazlar bir çırpma kabında kenara konur. En son kullanacağız.
- Öncelikle yumurta sarısına tuz ve 100 gram şeker (1 su bardağından 1 parmak fazla) şeker eklenir.
- Beyazlayana kadar çırpılır. Sonra içine erittiğimiz çikolata konur ve yeniden çırpılır. Homojen bir kıvam aldıktan sonra toz haline getirdiğimiz badem eklenir ve spatula yardımı ile iyice karıştırılır.
- Ayrı kaba aldığımız yumurta beyazı önce köpürene kadar biraz çırpılır. Sonra içine şekerin kalan kısmı yani 50 gram şeker ( 1 su bardağı içinde 2 parmak kadar) eklenip krema kıvamı alana kadar çırpılır.
- Çırpılan bu beyaz yavaş yavaş çikolatalı karışıma eklenip spatula ile karıştırılır.
- Dibine yağlı kağıt konulmuş 20 cm kelepçeli kaba karışım dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-40 dk pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra kelepçeler çıkarılıp ters çevrilir ve üzerine pudra şekeri dökülür. Afiyet olsun ????.
Torta Caprese Tarifi Fotoğraflı Yapılışı