Tospik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 şeker kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- Çörek otu (gözleri için)
Tospik Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içine kakao hariç bütün malzemeleri koyalım ve yoğuralım.
- Yoğurdumuz hamuru ikiye bölelim.
- Yarısını kenara alıp diğer yarısına 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yoğuralım.
- Kakaolu hamuru görseldeki gibi yuvarlak şekil verelim.
- Sade hamuru alın ve küçük yuvarlaklar yaparak kaplumbağaların ayaklarını ve kafasını yapıp, kakaolu hamurdan yaptığınız yuvarlaklara iliştirin.
- Gözleri için çörek otunu kullanabilirsiniz.
- Öndeden ısıtılmış 180 derece fırına atıp 20 dakka pişirelim.
- Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin tamamen soğumasını bekleyin ve daha sonra servis edin.
Tospik Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı