Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tost Ekmeği

Tost Ekmeği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Tost Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı beyaz un (toplam un 400 gr)
  • 1,5 su bardağına yakın su (toplam su 260 gr)(suyu ununuza nazaran ayarlayın hafif ele yapışan bir hamur olmalı)
  • 3 yemek kaşığı 40gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz

Tost Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün gereçleri yoğurma kabına alıyoruz. Pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurmalıyız. (püf noktalardan biri hamurun uygun yoğrulması).
  2. Yoğurma süreci bitince kabın ağzını streçleyip 20 -25 dk mayalandırıyoruz.
  3. Sonrasında hamuru hafif unladığımız tezgaha alıyoruz.
  4. Pişireceğimiz kalıba uygun hamuru dikdörtgen halinde açıp sağdan ve soldan ortada birleştiriyoruz. Ve bize yakın uçtan rulo formunda kıvırıyoruz.
  5. Şekil verdiğimiz hamuru yağladığımız baton kalıba alıyoruz (benim kalıbım 20x11x11 lakin başka kek baton kalıplarıyla da oluyor denedim) üstü kurumasın diye bez örtüyoruz. Yaklaşık 40 45dk kabarmasını bekliyoruz.
  6. Kalıbın en üst noktasına 1buçuk parmak hizaya kadar mayalanmasını bekliyoruz.
  7. Mayalanan hamuru evvelden ısınmış 200 derecede fırına atıyoruz.
  8. 40 dakika 200 derece pişiriyoruz. (ben 5er dakika kalıbı sağa sola yatırıp yanlarında kızarmasını sağlıyorum). Afiyet olsun????.
Tost Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt