elektronikci
FD Üye
Tost Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı beyaz un (toplam un 400 gr)
- 1,5 su bardağına yakın su (toplam su 260 gr)(suyu ununuza nazaran ayarlayın hafif ele yapışan bir hamur olmalı)
- 3 yemek kaşığı 40gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
Tost Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün gereçleri yoğurma kabına alıyoruz. Pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurmalıyız. (püf noktalardan biri hamurun uygun yoğrulması).
- Yoğurma süreci bitince kabın ağzını streçleyip 20 -25 dk mayalandırıyoruz.
- Sonrasında hamuru hafif unladığımız tezgaha alıyoruz.
- Pişireceğimiz kalıba uygun hamuru dikdörtgen halinde açıp sağdan ve soldan ortada birleştiriyoruz. Ve bize yakın uçtan rulo formunda kıvırıyoruz.
- Şekil verdiğimiz hamuru yağladığımız baton kalıba alıyoruz (benim kalıbım 20x11x11 lakin başka kek baton kalıplarıyla da oluyor denedim) üstü kurumasın diye bez örtüyoruz. Yaklaşık 40 45dk kabarmasını bekliyoruz.
- Kalıbın en üst noktasına 1buçuk parmak hizaya kadar mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalanan hamuru evvelden ısınmış 200 derecede fırına atıyoruz.
- 40 dakika 200 derece pişiriyoruz. (ben 5er dakika kalıbı sağa sola yatırıp yanlarında kızarmasını sağlıyorum). Afiyet olsun????.