
Tost Ekmeğinde Sahanlı Yumurta Tanımı İçin Materyaller
1 tanesi için ;
- 2 adet tost ekmeği
- 2 dilim aç-bitir( jambon, salam dilimi, ince dilimlenmiş sucuk. )
- 1 büyük dilim kaşar peyniri ( cheddar da olabilir)
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ( içine azıcık sarımsak rendeleyin, varsa kekik/fesleğen de hoş olur ben kullanmadım)
Tost Ekmeğinde Sahanlı Yumurta Tanımı Yapılışı
- Tost ekmeklerini tezgahın üzerine alın bir adedinin tam ortasından çay bardağının ağzıyla kesip delik açın. (kesilen modüller maalesef bu tanımda kullanılamıyor, ben kuşlara verdim????)
- Düz olan tost ekmeğinin üzerine zeytinyağlı karışımdan sürülür bir dilim jambon/salam, bir dilim kaşar akabinde tekrar salam konur.
- Ortasını deldiğimiz tost ekmeği üzerine konur ve tekrar üzerine hazırladığımız zeytinyağı karışımı sürülür.
- Fotoğraflarda da sırayla evreleri görebilirsiniz.
- Boşluk olan yere bir adet yumurta kırılır üzerine isteğe nazaran tuz, pulbiber eklenerek fırına verilir.
- Yumurtayı sevdiğiniz kıvama gelene kadar fırında tutabilirsiniz.
- Ben orta ara açıp denetim ettim cıvık olmasını istemediğim için 180 derecede 20 dk da istediğim kıvama ulaştım????