Tosun Paşa Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru yada yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- 150 gram tereyağı
Tosun Paşa Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açalım.
- Ortasına sıvı malzemeleri ekleyip yoğuralım.
- Hamuru bekletmeden 2 ye bölelim ve her bir parçayı da 7 eşit parçaya bölelim. Yani toplamda 14 parça bezemiz olacak.
- Sonra bu bezeleri servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açıp aralarına ocakta erittiğimiz tereyağını sürelim.
- 7 bezeyi bu şekilde açıp yağ sürüp üst üste koyalım.
- Diğer bezeleri de açana kadar bir kenarda dinlendirelim.
- Bütün bezeler açılınca dinlenen hamuru tezgaha alıp açabildiğimiz kadar ince açalım (yufka büyüklüğünde)
- Dikkat edelim her bir kat aynı büyüklükse açılsın açma işlemi bitince hamuru eşit 16 parçaya bölelim.
- Kenar kısımlarından içe doğru saralım ve tepsiye dizelim.
- Bu şekilde mayalanması için 30 dk kadar dinlendirelim.
- Mayalanma sonunda üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzere kızarana kadar pişirelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.