Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Toyota'dan, batarya üretimine 5,6 milyar dolar yatırım

Toyota'dan, batarya üretimine 5,6 milyar dolar yatırım
0
94

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95

Toyota 5,6 milyar dolarlık yatırımla elektrikli araçlara artan talebi karşılayacak olan üretim tesislerinin 2024 ve 2026 ortasında faaliyete geçmesini hedefliyor.

Foreks'in haberine nazaran bu yatırım, Toyota'nın farklı güç üniteleri ile mümkün olduğunca çok seçenek sunarak, tüm ülke ve bölgelerdeki müşterilerin gereksinimlerini esnek bir formda karşılamasını sağlayacak.

Yeni batarya yatırımı sayesinde Toyota’nın Japonya ve ABD’deki batarya üretim kapasitesi 40 GWh’ye çıkacak. Toyota Üretim Sistemi ile birlikte her zamankinden daha verimli üretim sınırları kuran marka, rekabet gücünü daha da artıracak. Japonya’da 3.1 milyar dolar civarında yeni yatırım yapacak olan Toyota, Amerika’da ise 2.5 milyar dolar ile otomotiv batarya üretimini artıracak.

Karbon nötre ulaşmada birden fazla yol olduğunu inanan Toyota, ülke ve bölgelerin gereksinimlerine bağlı olarak CO2 emisyonunu azaltacak en ülkü tahlilleri sunuyor. Toyota elektrikli araçlara artan taleple birlikte batarya muhtaçlığını karşılayacak istikrarlı bir tedarik sistemi kurmak ismine yatırımlarını sürdürmeyi planlıyor.

Similar threads

Son yıllarda elektrikli arabalara olan ilgi epey fazla. Bu nedenle birçok marka, bu pazara dev yatırımlar yapmaya başladı. Bu markalardan biri olan Japon üretici Toyota, elektrikli araçlar için kesenin ağzını açtı. Toyota açıklamasına nazaran şirket, tam elektrikli araçlarına batarya tedarik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Son yıllarda elektrikli arabalara olan ilgi hayli fazla. Bu nedenle birçok marka, bu pazara dev yatırımlar yapmaya başladı. Bu markalardan biri olan Japon üretici Toyota, elektrikli araçlar için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Japon üretici, içten yanmalı motor ürettiği tesislerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Japon araba firmalarının sıkı etraf düzenlemeleri hasebiyle elektrikli arabalara geçiş sürecini hızlandırmaya yönelik iş birliği arayışları sürüyor. Nissan batarya üreticisinin yüzde 47'sini alacak Bu kapsamda Nissan Motor, lityum-iyon batarya üreticisi Vehicle Energy'nin yüzde 47'sini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Toyota önümüzdeki periyoda damga vuracak yeni bataryalı elektrikli araç planlarını açıkladı. Toyota Lideri Akio Toyoda'nın düzenlediği basın toplantısında, tüm dünyaya duyurulan stratejiyle birlikte değerli bir elektrikli araç atağı başlıyor. Toyota yaptığı basın toplantısında 2030 yılına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Toyota, Salı günü yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük otomobil üreticisi olarak üretim biçimini karbon nötr hale getirmeye çalışırken, 2030 yılına kadar elektrikli ve hibrit otomobiller için pillere 13.6 milyar dolar kaynak ayıracağını belirtti. Şirket, yaptığı sunumda elektrikli araçlar için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt