Toz Pudingli Kurabiye Tarifi İcin Malzemeler
*100 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
*12 (yarım) subardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşık yoğurt
*2 paket toz puding
*1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
*1 fiske tuz (baş ve işaret parmağı arası kadar)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Toz Pudingli Kurabiye Tarifi Yapılışı Damak catlatan denir ya tamda oyle bir tarif Ağızda muthiş bir lezzet bırakarak dağılıyor Denemeyen kalmasın :
1
*Puding, un ve kabartma tozu haric butun malzemeleri hamuru yoğuracağımız kaba alarak karıştırıyoruz
*İyice birbirine karışmalı malzemeler
*Birazcık un (bir su bardağı kadar)dokuyoruz karışıma Unu sıvı malzemelerle karıştırmadan kabartma tozunu, unun uzerine dokerek, unla, kabartma tozu once kuru olarak, daha sonrada diğer malzemelerle karıştırıyoruz (bundan amac, kabartma tozu direkt sıvı malzemelerin uzerine dokulduğunde, kurabiyemiz istediğimiz gibi kabarmaz)
*2 paket pudingi de katıp unla birlikte yoğurma işlemine devam ediyoruz
*Hamur, kulak memesi yumuşaklığında olmalı
*Hamurdan birbucuk ceviz buyukluğunde (ben bu buyuklukte yuvarlattım, isteyen daha kucuk veya buyuk yapabilir) yumaklar yaparak, yağlı kağıt yaydığımız tepsiye diziyoruz
*Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz
*160°de onceden ısınmış fırında cok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
*Fırından cıkan kurabiyeleri, tamamen soğuyunca tepsiden almalıyız
*Sıcakken alınırsa dağılabilir
*Farklı zamanlarda, farklı toz pudingle pişirdiğim kurabiyeleri fotoğrafladım
* Biz coook severek tukettik
*Gercekten de vazgecemeyeceğiniz bir kurabiye olacak Deneyenlere afiyet i şifa olsun
*100 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
*12 (yarım) subardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşık yoğurt
*2 paket toz puding
*1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
*1 fiske tuz (baş ve işaret parmağı arası kadar)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Toz Pudingli Kurabiye Tarifi Yapılışı Damak catlatan denir ya tamda oyle bir tarif Ağızda muthiş bir lezzet bırakarak dağılıyor Denemeyen kalmasın :
1
*Puding, un ve kabartma tozu haric butun malzemeleri hamuru yoğuracağımız kaba alarak karıştırıyoruz
*İyice birbirine karışmalı malzemeler
*Birazcık un (bir su bardağı kadar)dokuyoruz karışıma Unu sıvı malzemelerle karıştırmadan kabartma tozunu, unun uzerine dokerek, unla, kabartma tozu once kuru olarak, daha sonrada diğer malzemelerle karıştırıyoruz (bundan amac, kabartma tozu direkt sıvı malzemelerin uzerine dokulduğunde, kurabiyemiz istediğimiz gibi kabarmaz)
*2 paket pudingi de katıp unla birlikte yoğurma işlemine devam ediyoruz
*Hamur, kulak memesi yumuşaklığında olmalı
*Hamurdan birbucuk ceviz buyukluğunde (ben bu buyuklukte yuvarlattım, isteyen daha kucuk veya buyuk yapabilir) yumaklar yaparak, yağlı kağıt yaydığımız tepsiye diziyoruz
*Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz
*160°de onceden ısınmış fırında cok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
*Fırından cıkan kurabiyeleri, tamamen soğuyunca tepsiden almalıyız
*Sıcakken alınırsa dağılabilir
*Farklı zamanlarda, farklı toz pudingle pişirdiğim kurabiyeleri fotoğrafladım
* Biz coook severek tukettik
*Gercekten de vazgecemeyeceğiniz bir kurabiye olacak Deneyenlere afiyet i şifa olsun