elektronikci
FD Üye

Toz Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı toz tarhana
- 2 su bardağı et suyu
- 3,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Kuru nane
- Tuz
Toz Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyup ısıtın.
- Yağın üzerine 1 diş sarımsağı koyup 2-3 kere çevirin.
- Ardından 1 yemek kaşığı domates salçası koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
- Daha sonra kavrulan salçanın üzerine 5 yemek kaşığı toz tarhanayı ekleyin.
- Tarhanayı da 1-2 dakika kavurun.
- Ardından kavurduğunuz tarhananın üzerine 2 su bardağı et suyunu ve 3,5 su bardağı soğuk suyu azar azar ilave edin. Topraklama olmaması için bir yandan hızlı bir şekilde karıştırın.
- Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Et suyu yerine normal su da kullanılabilir.
- Çorba kaynadıktan sonra tuz ve kuru nane koyup 1-2 kere karıştırın.
- Çorbanın kıvamı koyu ise üzerine azar azar sıcak su döküp kıvamı açabilirsiniz.
- Üzerine süsleme amaçlı kroton koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
.