Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Toz Tarhana Çorbası

Toz Tarhana Çorbası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
toz-tarhana-corbasi.jpg

Toz Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı toz tarhana
  • 2 su bardağı et suyu
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Kuru nane
  • Tuz

Toz Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyup ısıtın.
  2. Yağın üzerine 1 diş sarımsağı koyup 2-3 kere çevirin.
  3. Ardından 1 yemek kaşığı domates salçası koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Daha sonra kavrulan salçanın üzerine 5 yemek kaşığı toz tarhanayı ekleyin.
  5. Tarhanayı da 1-2 dakika kavurun.
  6. Ardından kavurduğunuz tarhananın üzerine 2 su bardağı et suyunu ve 3,5 su bardağı soğuk suyu azar azar ilave edin. Topraklama olmaması için bir yandan hızlı bir şekilde karıştırın.
  7. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Et suyu yerine normal su da kullanılabilir.
  8. Çorba kaynadıktan sonra tuz ve kuru nane koyup 1-2 kere karıştırın.
  9. Çorbanın kıvamı koyu ise üzerine azar azar sıcak su döküp kıvamı açabilirsiniz.
  10. Üzerine süsleme amaçlı kroton koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:).
Toz Tarhana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt