Trabzon Ekmeğinde Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet trabzon ekmeği (5 dilim kullandım)
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- Sucuk
- Kaşar peyniri
- Tuz
- Sıvıyağ
Trabzon Ekmeğinde Pizza Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ekmeği istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
- Kaşar peynirini rendeleyin.
- Patatesi soyup yıkadıktan sonra rendenin küçük kısmı ile rendeleyip bir kaba alın.
- Domatesin kabuklarını soyup çok küçük olacak formda doğrayın.
- Biberleri ve sucuğu da çok küçük olacak biçimde doğrayıp peynir hariç başka materyallerle karıştırın.
- Tuz ve sıvı yağ ekleyip son kere karıştırın.
- Dilimlenmiş ekmeklerin iç kısmını dikkatlice çıkarın tekrar kullanacağız.
- Ekmek dilimlerini alıp yanmaz yapışmaz bir tavaya koyun.
- İç harcımızdan bir ölçü ortasına koyup kısık ateşte kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.
- Orta ara katıştıp her tarafın eşit formda pişmesini sağlayın.
- İç harcımız piştikten sonra çıkardığımız ekmek içlerini üzerine kapatıp aykırı çevirin.
- Kaşar peyniri rendesini bir ölçü üzerine serpiştirip tekrar kapağını kapatın.
- İsterseniz eriyen peyniri öbür gereçlerle benim üzere biraz karıştırıp servis edebilirsiniz.
- Dilersenizde peynir eridikten sonra karıştırmadan da servis yapabilirsiniz. Sıcak olarak servis yapmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun ????????.