teknolojiuzmani
FD Üye
Trabzon Hurmalı Bebek Muffin (8+) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet olgunlaşmış trabzon hurması
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
- 1 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Trabzon Hurmalı Bebek Muffin (8+) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Trabzon hurmasının içini tatlı kaşığıyla güzelce çıkarıp, bir kaseye alıyoruz.
- Önce hurmayı blenderla çekip, pürüzsüz hale getiriyoruz.
- Sonra içine yoğurt, zeytinyağı, keçiboynuzu ununu katıp yine blenderla çekiyoruz.
- En son unu ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla karıştırıp minik muffin kalıplarına döküyoruz. Pankek hamuru kıvamında bi hamur olacak.
- 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına değişeceği için denetim etmekte yarar var.
- Benim 16lı küçük kalıbıma tam denk geldi. Yumuşak dokulu bir kek oluyor kızım kendisi de yiyebiliyor.