Trabzon Hurması (Cennet Hurması) Pestili Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet trabzon hurması (Cennet hurması )
- Yarım cay bardağı su
- Susam (İsteğe bağlı)
Trabzon Hurması (Cennet Hurması) Pestili Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hurmalarımızı yıkayalım. Üstü kötü olan yerleri varsa temizleyin. Benim hurmalarım çekirdeksizdi eğer sizinkinde çekirdeksizdi varsa temizleyin.
- Kabukları ile beraber tencere içine doğrayın. Üzerine yarım çay bardağı suyu ekleyin ve ocağa alın hemen yumuşuyor zaten kontrollü şekilde 5 dakika kaynatın.
- Fırını 100 dereye ayarlayın ve kaynayan hurmaları blender yardımı ile ezin (Eğer katı bir kıvam olursa çok az daha su ekleyebilirsiniz)
- Son olarak yağlı kağıt serili tepsiye ince bir şekilde yayın ben biraz susam serptim.
- Önceden ısıtılmış 100 derece fırına koyun (Derece ile oynamayın yoksa yanabilir )benimki yaklaşık 1 buçuk saate oldu kontrol ederek kurumasını bekleyin (İçine ceviz, fındık koyabilirsiniz) afiyet olsun.