Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Trabzon Hurması (Cennet Hurması) Pestili

Trabzon Hurması (Cennet Hurması) Pestili
0
25

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
trabzon-hurmasi-cennet-hurmasi-pestili.jpg

Trabzon Hurması (Cennet Hurması) Pestili Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet trabzon hurması (Cennet hurması )
  • Yarım cay bardağı su
  • Susam (İsteğe bağlı)

Trabzon Hurması (Cennet Hurması) Pestili Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak hurmalarımızı yıkayalım. Üstü kötü olan yerleri varsa temizleyin. Benim hurmalarım çekirdeksizdi eğer sizinkinde çekirdeksizdi varsa temizleyin.
  2. Kabukları ile beraber tencere içine doğrayın. Üzerine yarım çay bardağı suyu ekleyin ve ocağa alın hemen yumuşuyor zaten kontrollü şekilde 5 dakika kaynatın.
  3. Fırını 100 dereye ayarlayın ve kaynayan hurmaları blender yardımı ile ezin (Eğer katı bir kıvam olursa çok az daha su ekleyebilirsiniz)
  4. Son olarak yağlı kağıt serili tepsiye ince bir şekilde yayın ben biraz susam serptim.
  5. Önceden ısıtılmış 100 derece fırına koyun (Derece ile oynamayın yoksa yanabilir )benimki yaklaşık 1 buçuk saate oldu kontrol ederek kurumasını bekleyin (İçine ceviz, fındık koyabilirsiniz) afiyet olsun.
Trabzon Hurması (Cennet Hurması) Pestili Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt