
Trabzon Pidesi Tanımı İçin Gereçler
- 2 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 3-4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya ve ya 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ve ya 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- İstediğiniz gereçler ben
- Pastırma
- Yumurta
- Kaşar
- Sucuk
- Kavurma
- Tonbalığı
- 1 yumurta sarısı
- Tereyağı
Trabzon Pidesi Tanımı Yapılışı
- Derin bir kap içerisine ılık su, süt, şeker ve mayayı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak mayayı çözdürelim.
- Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağı ve tuzu ek edin.
- Akabinde yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun.
- Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde üzerini streç ile hava almayacak biçimde kapatın ve en az 30 dakika dinlendirin.
- Hamur iki katı büyüklüğe çıktığında, 3 modüle bölün tezgahın üzerinde 10 dk hamur yumaklara mayalansın.
- Tezgahın üzerine yağlı kağıdı koyun ve üzerinde hamuru istediğiniz formda açın. Hamurun inceliğine kendi zevkinize nazaran karar verin.
- Hamurun kenarlarına yumurta akını sürüp içe yanlışsız bastırarak katlayın.
- Açtığınız hamuru iç harç ile doldurun ve fırın tepsisine yağlı kağıtla yerleştirin ve evvelce ısıtılmış180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırının tabanına ısıya sağlam bir kabın içinde su koyarsanız pideler daha yumuşak pişecektir.
- Fırından çıkan pideler üzerine tereyağı sürüp sıcak servis edin.