Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trabzon Pidesi

Trabzon Pidesi
0
74

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
trabzon-pidesi-9.jpg

Trabzon Pidesi Tanımı İçin Gereçler

  • 2 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ve ya 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ve ya 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • İstediğiniz gereçler ben
  • Pastırma
  • Yumurta
  • Kaşar
  • Sucuk
  • Kavurma
  • Tonbalığı
  • 1 yumurta sarısı
Üzerine sürmek için;
  • Tereyağı

Trabzon Pidesi Tanımı Yapılışı

  1. Derin bir kap içerisine ılık su, süt, şeker ve mayayı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak mayayı çözdürelim.
  2. Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağı ve tuzu ek edin.
  3. Akabinde yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun.
  4. Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde üzerini streç ile hava almayacak biçimde kapatın ve en az 30 dakika dinlendirin.
  5. Hamur iki katı büyüklüğe çıktığında, 3 modüle bölün tezgahın üzerinde 10 dk hamur yumaklara mayalansın.
  6. Tezgahın üzerine yağlı kağıdı koyun ve üzerinde hamuru istediğiniz formda açın. Hamurun inceliğine kendi zevkinize nazaran karar verin.
  7. Hamurun kenarlarına yumurta akını sürüp içe yanlışsız bastırarak katlayın.
  8. Açtığınız hamuru iç harç ile doldurun ve fırın tepsisine  yağlı kağıtla yerleştirin ve evvelce ısıtılmış180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Fırının tabanına ısıya sağlam bir kabın içinde su koyarsanız pideler daha yumuşak pişecektir.
  10. Fırından çıkan pideler üzerine tereyağı sürüp sıcak servis edin.
Afiyet olsun????????.
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt