
Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yaklaşık 4 su bardağı kadar un
- Kaşar peynir
- Tel peynir
- Yumurta
- 2 yemek kaşığı su
Trabzon Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru güzelce yoğurun ikiye bölün.
- Üzerini örtüp mayalandırın.
- Fotoğrafta gördüğünüz gibi elinizle açın.
- Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün kenarlarını katlayın.
- Sonra iki yemek kaşığı suyu hamurun ortasına dökün fırçayla her yerine gelicek şekilde yayın. (fırında kabarmaması için bu işlem)
- 240 dere ce ısıtılmış fırına verin hamuru. Biraz hafif kızarsın.
- Peynirleri rendeleyin ve hafif kızaran pidenin ortasına yayın.
- Üzerine tereyağı parçaları koyup tekrar fırına verin.
- Peynirler eriyince tekrar fırındaki pidenin ortasına bir yumurta kırın. ( isteğe bağlı yumurta koymayada bilirsiniz)
- Yumurta beyazı biraz pişene kadar fırına tutun.
- Fırından çıkarıp kenarlarına tereyağı sürün ve yanında bir bardak demli çay eşliğinde sıcakken afiyetle yiyin.