
Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı un
- 2 yemek kaçığı sıvı yağ (Hamuru bitiminde toparlarken kullanacağız)
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- Biraz tereyağı
- Yumurta (İsteğe bağlı)
- Tereyağ
Trabzon Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık su, süt, şeker ve maya alınır, karıştırılır ve 5 dk aktifleşmesi için bekletilir. Tuz ilave edilir, karıştırılır.
- Unu azar azar ekleyerek yoğrulur ve unu toparlamak için en son elimize sıvı yağ koyalım ve yoğurarak hamuru toparlayalım ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim üzerini örterek 40-45 dk mayalanması için bekletelim.
- Rendelenmiş kaşar ve beyaz peyniri karıştıralım ve kenarda bekletelim.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğüne yakın parçalar alıp elimizle yuvarlayarak bezeler yapalım üzerlerini örtelim
- Bir bezeyi alalım ve tezgaha ve bezeye un serperek bezeyi servis tabağı büyüklüğünde merdane ile açalım çok ince açmayalım
- Kenar kısımları içe doğru katlayarak elimizle bastıralım dilerseniz katladığınız kenar kısımlarının içine kaşar peyniri koyarak kapatabilirsiniz.
- Üzerini örterek 10 dk bekletelim sonrasında ortada kalan boş kısmın tamamına bolca beyaz peynir ve kaşar peynir karışımını koyun, üzerine minik tereyağı parçaları koyun ve 220 derece fırında kenarlar kızarana kadar pişirin.
- Yumurtalı yapmak isteyenler kızaran pideleri fırından çıkarmadan 4-5 dk önce üzerine yumurta kırarak tekrar fırına verin.
- Pişen pideleri fırından çıkarınca kenarlarına tereyağı sürerek servis yapmanızı öneririm bu sayede dahada lezzetli olacaktır.
- Dilerseniz peynirin üzerine sucuk yada başka istediğiniz malzemeyi diyebilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun