Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trabzon Tereyağı

Trabzon Tereyağı
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
trabzon-tereyagi.jpg

Trabzon Tereyağı Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı yoğurt kaymağı

Trabzon Tereyağı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Mayalamış olduğumuz sütler yoğurt olduktan sonra üzerinde bulunan kaymağı kapağı olan (cam olmayacak) bir kapta biriktirelim.
  2. Her kaymak ekledikten sonra kabımızı buzlukta bekletelim.
  3. Tereyağı yapacağımız vakit evvelden kaymağı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
  4. Oda sıcaklığında olmasını istememin sebebi daha kısa müddette kaymak yağ haline gelecektir.
  5. Oda sıcaklığında olan kaymağımızı derin bir kapta tahta kaşık yardımı ile daima karıştıralım.
  6. Bir mühlet sonra pütürlü bir hal alıp karıştırmaya devam ettiğimizde yağımız toplanmış hale gelecektir.
  7. En son süt süzgecinden yağımızı geçirelim ki suyu gitsin katı halde tereyağımız kalsın.
  8. Sonrasında yağı nerede kullanacaksak o kabımıza tereyağımızı alalım.
(aynı süreç süt kaymağı ile de yapılabilir lakin yemeklerde kullanıldığında süt kokusu geleceği için yoğurt kaymağı ile yapılması daha uygun olur. )
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt