![trabzon-tereyagi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/06/trabzon-tereyagi.jpg)
Trabzon Tereyağı Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı yoğurt kaymağı
Trabzon Tereyağı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mayalamış olduğumuz sütler yoğurt olduktan sonra üzerinde bulunan kaymağı kapağı olan (cam olmayacak) bir kapta biriktirelim.
- Her kaymak ekledikten sonra kabımızı buzlukta bekletelim.
- Tereyağı yapacağımız vakit evvelden kaymağı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
- Oda sıcaklığında olmasını istememin sebebi daha kısa müddette kaymak yağ haline gelecektir.
- Oda sıcaklığında olan kaymağımızı derin bir kapta tahta kaşık yardımı ile daima karıştıralım.
- Bir mühlet sonra pütürlü bir hal alıp karıştırmaya devam ettiğimizde yağımız toplanmış hale gelecektir.
- En son süt süzgecinden yağımızı geçirelim ki suyu gitsin katı halde tereyağımız kalsın.
- Sonrasında yağı nerede kullanacaksak o kabımıza tereyağımızı alalım.