teknolojiuzmani
FD Üye
Trabzon Usulü Kaygana Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 200 ml süt
- 100 ml su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı kadar un
- Maydanoz
- Sıvı yağ
Trabzon Usulü Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları kıralım tuz ile çırpalım.
- Su ve sütü ekleyelim biraz daha çırptıktan sonra unu ilave edelim.
- Krep hamuru kıvamında olacak en son maydanozu ekleyelim.
- Tavamıza 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim.
- Karışımımızdan ince bir tabaka dökelim.
- Kaşığın tersi ile yayalım.
- Önlü arkalı kızartalım aynı işlemi tekrarlayalım her seferinde yağ dökmeyi unutmayalım.