Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trabzon’a Ait Şurva Yemeği

Trabzon’a Ait Şurva Yemeği
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
trabzon-iline-ait-surva-yemegi.jpg

Trabzon'a İlişkin Şurva Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı barbunya
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 tane pırasanın yeşil yaprakları
  • 3 tane kuru kırmızı biber ( en acısından )
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Trabzon'a İlişkin Şurva Yemeği Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak barbunyayı ezilecek kadar haşlıyoruz.
  2. Haşlamaya yakın tuzunu koyuyoruz.
  3. Haşlanınca altını kapatıyoruz.
  4. Farklı bir tencerede tereyağı yakıyoruz.
  5. Üzerine yıkadığımız bulguru döküp 1 dakika kavuruyoruz.
  6. Salçayıda ekleyip haşladığımız barbunyayı suyu ile birlikte üzerine döküyoruz. (haşlalanan barbunyanın suyunu dökmüyoruz lezzeti suyunda çünkü) şayet su eklemek gerekirse ekleyebilirsiniz.
  7. Piştikten sonra altını kapatıp yıkayıp kestiğimiz pırasaları üzerine ekleyip karıştırıyoruz. ( pırasayı ekledikten sonra pişirmenize gerek yok zira pırasa daha canlı kalıyor esasen sıcaklığı ile pişiyor. ).
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt