Trabzon'a İlişkin Şurva Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı barbunya
- 1 su bardağı bulgur
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 tane pırasanın yeşil yaprakları
- 3 tane kuru kırmızı biber ( en acısından )
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Trabzon'a İlişkin Şurva Yemeği Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak barbunyayı ezilecek kadar haşlıyoruz.
- Haşlamaya yakın tuzunu koyuyoruz.
- Haşlanınca altını kapatıyoruz.
- Farklı bir tencerede tereyağı yakıyoruz.
- Üzerine yıkadığımız bulguru döküp 1 dakika kavuruyoruz.
- Salçayıda ekleyip haşladığımız barbunyayı suyu ile birlikte üzerine döküyoruz. (haşlalanan barbunyanın suyunu dökmüyoruz lezzeti suyunda çünkü) şayet su eklemek gerekirse ekleyebilirsiniz.
- Piştikten sonra altını kapatıp yıkayıp kestiğimiz pırasaları üzerine ekleyip karıştırıyoruz. ( pırasayı ekledikten sonra pişirmenize gerek yok zira pırasa daha canlı kalıyor esasen sıcaklığı ile pişiyor. ).