Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Trabzondan Köy Ekmeği Tarifi

Trabzondan Köy Ekmeği Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Trabzondan Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

*Un
*Tuz
*Ilık su
*1 yemek kaşığı yaş maya
*1 çay kaşığı şeker
*(sütle de yoğurabilirsiniz o zaman poğaça tadında ve güzel oluyor ama uzun süre muhafaza edemiyorsunuz)

Trabzondan Köy Ekmeği Tarifi Yapılışı Unu eleyin (ben göz kararı yaptığım içine çoğunluk olduğumuz için 2 tepsi yaptım, siz 1 kg unla başlayabilirsiniz )
Tuzu, mayayı, şekeri katın Ve ılık suyla güzelce yoğurun Sakız gibi olsun Pürüzsüz poğaça hamuru gibi çok katı olmasın güzel kıvamı olsun Sonra hamuru güzelce sarın sıcak olsun Mayalanmasını bekleyin Yaklaşık 23 saate olur (sarmazsanız 45 saati bulur) Sonra yağlanmış tepsiye güzelce yayın 10 dk daha bekletin 170 derecede pişirin Üzeri güzelce kızarınca fırını kapatın 3040 dk bekletin kapağı açmayın ki çeksin (ununuz ne kadar çok olursa olsun 23 kaşık mayadan fazla koymayın )
 
858,500Konular
982,369Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt