nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
trafik ve Birincil takviye
trafikte birincil destek nasıl yapılır
Birincil yardım : Ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kimseye tıbbi tedavisi yapılana dek olay uygun yapılan yaşam kurtarıcı girişimlere denir
Birincil yardımın amacı: Kazanın olduğu yerde, kazazedelere takviye ederek durumlarının kötüye gitmesini alıkoymak ve hayatlarını kurtarmaya çalışmaktır
Kaza yeri acil destek haberleşmesi yapılırken ilk kez yaralıların durumu ve sayısı bildirilirAcil yardım haberleşmesinde iletilecek mesaj kısa, öz ve anlaşılabilir olmalıdır Kaza yerine yalnız başına ulaşan diğer vasıta sürücüleri acele destek haberleşmesini yaralıların ölmesini engelleyecek önlemleri aldıktan daha sonra yapmalıdır
Trafik Kazalarında Ilk Destek Nasıl Yapılır
Trafik kazasında ilk olarak yaralılar araçtan çıkarılmaya çalışılmakta ve bu nedenle daimi sakatlıklara yol açılmaktadır Aracın yanması gibi bir tehlike yahut yaralılar ambulans gelene dek araç içinde tutulmalı zorunlu ilkyardım burada uygulanmalı psikolojik destek verilmeli
Kazazedenin bilinci yerinde değilse ve gerekiyorsa Temel Yaşam Desteği verin
Kanama varsa durdurun kırık olmadığından emin olun kuşkulu durumlarda kırık varmış gibi davranın
Tanıdık Olmayan beden varsa sabitleyin ve yarayı temiz bir bez ile kapatın ve ambulans bekleyin
Parça kopmuşsa
Kopan parçayı bir poşete koyun ve ağzını sımsıkı kapatın
İkinci poşete su ve buz koyun İçinde parça bulunan poşeti de bunun içine koyun
Yaralıda kanama kontrolü yapın ve gözleyin ambulansı bekleyin
Kolda kırık varsa
Gazete ya da bir dergiyi oluk haline getirin
Kolu içerisine yerleştirin
Bir bezle bağlayın ve omuza asın
Bacakta kırık varsa
Yaralıyı bulduğunuz pozisyonda tutun
Kafayı her iki yana destekleyin
Açık yara varsa kapatın ve ambulans çağırın
Kalp krizinde ilkyardım
Ambulans çağırın telefona yanıt veren hekimden yardım alın
Kişiyi gizli ettiği pozisyonda tutun sıkan giysileri gevşetip psikolojik destek verin
Bilinci kapanırsa solunumu kontrol edin bayağı solunum yahut yürek masajı ve suni solunum uygulayın
Kişinin hekim göre verilmiş ilacı varsa ve bilinci açıksa ilacı verin
Ancak hekim tarafından verilmediği sürece ilaç kullanmayın *
trafikte birincil destek nasıl yapılır
Birincil yardım : Ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kimseye tıbbi tedavisi yapılana dek olay uygun yapılan yaşam kurtarıcı girişimlere denir
Birincil yardımın amacı: Kazanın olduğu yerde, kazazedelere takviye ederek durumlarının kötüye gitmesini alıkoymak ve hayatlarını kurtarmaya çalışmaktır
Kaza yeri acil destek haberleşmesi yapılırken ilk kez yaralıların durumu ve sayısı bildirilirAcil yardım haberleşmesinde iletilecek mesaj kısa, öz ve anlaşılabilir olmalıdır Kaza yerine yalnız başına ulaşan diğer vasıta sürücüleri acele destek haberleşmesini yaralıların ölmesini engelleyecek önlemleri aldıktan daha sonra yapmalıdır
Trafik Kazalarında Ilk Destek Nasıl Yapılır
Trafik kazasında ilk olarak yaralılar araçtan çıkarılmaya çalışılmakta ve bu nedenle daimi sakatlıklara yol açılmaktadır Aracın yanması gibi bir tehlike yahut yaralılar ambulans gelene dek araç içinde tutulmalı zorunlu ilkyardım burada uygulanmalı psikolojik destek verilmeli
Kazazedenin bilinci yerinde değilse ve gerekiyorsa Temel Yaşam Desteği verin
Kanama varsa durdurun kırık olmadığından emin olun kuşkulu durumlarda kırık varmış gibi davranın
Tanıdık Olmayan beden varsa sabitleyin ve yarayı temiz bir bez ile kapatın ve ambulans bekleyin
Parça kopmuşsa
Kopan parçayı bir poşete koyun ve ağzını sımsıkı kapatın
İkinci poşete su ve buz koyun İçinde parça bulunan poşeti de bunun içine koyun
Yaralıda kanama kontrolü yapın ve gözleyin ambulansı bekleyin
Kolda kırık varsa
Gazete ya da bir dergiyi oluk haline getirin
Kolu içerisine yerleştirin
Bir bezle bağlayın ve omuza asın
Bacakta kırık varsa
Yaralıyı bulduğunuz pozisyonda tutun
Kafayı her iki yana destekleyin
Açık yara varsa kapatın ve ambulans çağırın
Kalp krizinde ilkyardım
Ambulans çağırın telefona yanıt veren hekimden yardım alın
Kişiyi gizli ettiği pozisyonda tutun sıkan giysileri gevşetip psikolojik destek verin
Bilinci kapanırsa solunumu kontrol edin bayağı solunum yahut yürek masajı ve suni solunum uygulayın
Kişinin hekim göre verilmiş ilacı varsa ve bilinci açıksa ilacı verin
Ancak hekim tarafından verilmediği sürece ilaç kullanmayın *