Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trafikte Turnike Nedir

Trafikte Turnike Nedir
0
112

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Trafikte Turnike Nedir

Turnike Nedir, Nasıl Uygulanır

Turnike Ozellikle kol ve bacaklarda meydana gelen ağır yaralanmalarda atardamarlarda buyuk delikler acılır Bu deliklerden fışkıran kanı basit usulleI'le durdurmak mumkun değildir Mudahale edilmediği yani kan akışı durdurulmadığı takdirde hasta kan kaybından dolayı once şoka sonra da komaya girerek hayatını kaybeder

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: Burada tarif edeceğimiz kan durdurma usulu kazazedeyi doktora yetiştil'ineeye kadar meydana gelecek olan kan kaybını onlerneyi hedef almaktadır Kan durdurucu bandajı veya turniaaai uzun zaman yerinde tutmak cok tehlikelidir

Yarım saati gecen durumlarda kan alamayan bolgedeki dokuların olmesi ve kangren olması ihtimali vardır Bu sebeble kazazedenin doktora yetiştirilmesi geciktiği takdirde her yarım saatte bir bandajın acılarak bir iki dakika muddetle yaralı organa kan akışı sağlanmalıdır

Sonra bandaj tekrar sıkılarak fazla kan kaybı onlenmelidir

Similar threads

Trafikte Turnike Nedir Turnike Nedir, Nasıl Uygulanır Turnike Bilhassa kol ve bacaklarda meydana gelen ağır yaralanmalarda atardamarlarda büyük delikler açılır Bu deliklerden fışkıran kanı basit usulleI'le önlemek olası değildir Müdahale edilmediği yani kan akışı durdurulmadığı takdirde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Kanamalarda İlkyardim Kanama nedir? Damar bütünlüğünün bozulması sonucu kanın damar dışına (vücudun içine veya dışına doğru) dürüst akmasıdır Kanamanın ciddiyeti aşağıdaki durumlara bağlıdır: Kanamanın hızına, Vücutta kanın aktığı bölgeye, Kanama miktarına, Kişinin bedensel durumu ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
İlk Yardım Bilgileri ,ilk yardım nasıl yapılır,yaralanmalar ilk yardım,ilk yardım bilgileri nelerdir,ilk yardım nedir İlk Yardım Bilgileri A TANIMI Aniden hastalanan veya kazaya uğrayan kişinin hayatını kurtarmak ve doktora ulaştırılıncaya kadar, o andaki durumunun daha kotuye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Ilk Takviye Bilgileri ,birincil yardım nasıl yapılır,yaralanmalar birincil yardım,birincil takviye bilgileri nelerdir,birincil yardım nedir Ilk Yardım Bilgileri A TANIMI Bir Anda hastalanan ya da kazaya uğrayan kişinin hayatını kurtarmak ve doktora ulaştırılıncaya değin, o andaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Akut ve kronik olmak üzere iki tipi bulunan apandisit belirtileri arasında en yaygın olanı karnın sağ alt kısmına elle bastırıldığında bıçak saplaması şeklinde hissedilen keskin ağrıdır. Apandisit, apendiks adı verilen körbarsağın iltihaplanmasıdır. Apendiks, ince bağırsak ile kalın bağırsağın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
858,496Konular
981,849Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt