
Trakya Kapaması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane soğan
- 2 kupa pirinç
- 2 tane but
- 1 çay kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Sıvıyağ
- Tuz
Trakya Kapaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı haşlıyoruz. Ve suyunu süzüyoruz ve kenara kaldırıyoruz
- Tepsimize veya sinimize soğanlarımızı iyice kavuruyoruz .
- Ardından salçamızı, pirinçlerimizi, tuzumu döküp iyice kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz pirinçimize kenara aldığımız tavuk suyunu ilave edelim ve haşlanmış olduğumuz tavuklarımızı güzelce yerleştirelim .
- Üstünü ıslak kağıdımızla örtelim.
- Önceden alt fan açık olarak fırınımıza atalım ve suyu çekene kadar pişirelim ve afiyet bal şeker olsun ????.
Trakya Kapaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı