Tremisu Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 kaşık tepeleme un
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı labne (100 gr)
- Kakao
Tremisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kekimizi hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Başka gereçleri sırasıyla; süt, sıvı yağı ek ederek 1-2 dakika daha çırpalım.
- Akabinde kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpalım.
- Gereçlerimiz karıştıktan sonra yağlanmış kalıbına harcımızı dökelim.
- Kekimizi evvelce ısıttığımız 180 derecede 30 dakika pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için labne hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım. Tencereyi ocağa alalım, muhallebi kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim. Bu evrede daima karıştıralım.
- Muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım ılımaya bırakalım. Ilıyan muhallebiye labne peyniri ekleyip çırpalım.
- Soğuyan kekimizi uygun bir servis tabağına alalım ve ılık suda karıştırarak erittiğimiz kahveli suyla ıslatalım.
- Üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile güzelce düzeltelim.
- Muhallebimiz güzelce soğuduktan sonra kakao eleyerek süsleyelim. Afiyet olsun.