Trileçe (Meyve Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta (Büyük boy kullanıyorum ben)
- 1 su bardağından 3 yemek kaşığı eksik şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket karbonat( minik paketlerden)
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram sıvı krema
- 1 paket hazır meyveli sos
- 1 su bardağı su
- 1 paket orman meyveli krem şanti
Trileçe (Meyve Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp kremşanti gibi köpürene kadar çırpıyoruz.
- Un, karbonat ve vanilyayı ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına döküyoruz.
- 175°’lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 20 dk pişirelim.
- Trileçemizin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremamızı çırpıp buzdolabında bekletmeye alalım.
- Meyveli sosu için; 1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik olacak kadar suyu tencereye alalım kaynatalım,
- Diğer yandan 2 yemek kaşığı suya meyveli sosu döküp topaklanmasını önlemek için önden karıştırıp, kaynayan suya ilave edelim ve pişirelim.
- Puding gibi göz göz olunca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Ilımış olan kekimizi ters çeviriyoruz, yağlı kağıdı çıkartıyoruz ve çatalla delikler açıyoruz.
- Dolapta bekleyen soğuk şerbetimizi alalım ve kekin üzerine dökelim.
- Kek şerbetini güzel çeksin diye 15-20 dk bekletiyoruz.
- 1 paket köpürtülmüş krem şantiyi şerbetini çekmiş kekimizin üzerine sürüyoruz.
- Ilımış olan meyveli sosumuzu krem şantimizin üzerine döküyoruz.
- 5-6 saat dolapta dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebiliriz.Kesinlikle denemelisiniz efsane lezzet .Afiyet olsun.