Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Trileçe (Püf Noktalarıyla)

Trileçe (Püf Noktalarıyla)
0
50

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler


Keki
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Sütlü şerbeti
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya (normalde koyulmuyor ben sevdiğim için ekledim)
Üzerine
  • 1 paket krem şanti
  • 1.5 çay bardağı süt
Karamel
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Az tepeli)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri düzgünce beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Un kabartma tozu ve vanilyayı farklı bir kapta karıştırıp eleyerek kek harcını ek edin.
  3. Tahta kaşık yahut spatulayla yavaşça karıştırın.
  4. Katı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.
  5. 170 derecede alt üst ayarda 25-30 dk da pişiyor.
  6. O sırada krem şantiyi hazırlayıp soğuması için dolaba koyun.
  7. Ardından sütlü şerbeti hazırlayın onun için süt ve şekeri ocağa alın ve şeker eriyene kadar kaynatmadan karıştırın.
  8. Ilıyınca kremayı ekleyin karıştırın.
  9. Kek soğuk sütlü şerbet hafif ılık olacak biçimde sütlü şerbeti dökün dolaba kaldırın.
  10. Şimdi karamelli kısmı hazırlayın.
  11. Şekeri tavaya alın ocağın orta gözünde, kısık ateşte, rengi kahve ve sıvı hale gelene kadar bekleyin. (dikkat edin yanmasın)
  12. Sonra 1 su bardağı suyu dökün. Bu kademede ufak patlama üzere oluyor. Şeker sertleşecek. Korkmayın, paniklemeyin????Sertleşen şeker tekrar eriyecek.
  13. Ocak daima kısıkta olsun. Ortada karıştırmayı unutmayın kalan 1 su bardağı suya nişasta ekleyin, karıştırın.
  14. 8-9 dk sonra karamelde şeker topağı kalmıyor.
  15. Tereyağını ekleyin. Karıştırarak pişirin. 7 dk sonra kıvam alınca ocaktan alın. Karamel akışkan olmalı. (soğuduğunda biraz daha kıvam alıyor).
  16. Kekin üzerine krem şantiyi sürün, soğuyan karameli üzerine dökün.
  17. Üzerinin krem şantili çizgisi için:.
  18. 2 yemek kaşığı kadar içinde kullandığım şantiden ayırt edip, kolay sıkmak için, biraz sütle açıp sıkma torbasına koydum.
  19. Delip, şeritler halinde karamelin üzerine sıktım, kürdanla üzerinden geçerek de bu hali elde ettim. Afiyet olsun. ✨???? denemeyi ve kaydetmeyi unutmayın. ????????.
Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt