Trileçe Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 5 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı süt
- 200 ml sıvı krema
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml krema
Trileçe Tanımı Yapılışı
- Öncelikle karamel için şekeri tencereye koyup altını kısık ateşte olacak biçimde açalım ve hiç kaşık değdirmeden eritelim.
- Eridikçe tencereyi sallayalım altını çok açıp yakmayalım acı bir tat olmasın. Bu formda ağır ağır kısık ateşte eriyince tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Büsbütün eriyince kremayı da ekleyip katıştıralım. Burada şeker donacaktır. Panik yapmayın eridikçe homojen bir kıvam alacaktır.
- Bir kaç dakika kaynatıp ocaktan alın büsbütün soğumasını bekleyin.
- Bu ortada trileçemizin keki için yumurta ve şekeri yeterlice köpükleninceye kadar çırpıyoruz.
- Kalan malzemeyi de ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Hamur güzelce karışınca yağlanmış yahut fırın kağıdı serilmiş borcama döküp 180 derece alt üst ayarda pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Şerbeti için süt krema ve toz şekeri uygun bir kaba alıp şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Buzdolabına kaldıralım.
- Kremşanti için talimatlarına uyarak süt ve toz kremşantiyi çırpalım buzdolabına kaldıralım.
- Hepsi soğuyunca kekin fırın kağıdı varsa altında karşıt çevirin borcama.
- Üzerine şerbeti gezdirin.
- Daha sonra kremşantiyi sürelim düzgün bir biçimde yaydıktan sonra soğuyan karamelimizi dökelim.
- Bir gece buzdolabında dinlendirelim. Lezzetin farkına varalım???? afiyet olsun ????.