Trileçe Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3, 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram sıvı krema
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram sıvı krema
Trileçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp düzgünce çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırptıktan sonra yağlı kağıt serili kare borcama dökelim.
- 170 derece fırında 10 dakika sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp 30 dakika daha pişirelim.
- Sütlü sosu için bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim. Karamel sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte daima karıştırarak eritelim.
- Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağı eritelim. Sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Ilımış olan kekimizi aksi çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım. Sütlü sosu kekin üzerine dökelim. Ilımış olan karamel sosumuzu da üzerine dökelim.
- Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun. ????