bilgisayarci
FD Üye
Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta oda sıcaklığında
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı +2 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 3-4 çorba kaşığı tozşeker
- Yarım su bardağından biraz fazla ılık süt 1 poşet krem şanti
- Karamel sosu ;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı krema (evde krema yoksa 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı nişasta yarım su bardagı su ile acın)
Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtanın akını yarım su bardağı toz şekerle biraz çırpın. Mayonez kıvamına gelene kadar ayrı bi kapta sarısı ve yarım su bardağı şekerle ekleyip çırpıp sonra ılık suyu ekleyin.
- Kabartma tozu un ilave edin ve iyice karıştırın.
- Sonra akını yavaş yavaş ekleyin büyük borcama dökün. Hafif tezgahı birkaç defa bunun içindeki havayı alın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Pişen kek soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra üzerine kürdanla delikler açın.
- Üzeri için süt krema şekeri iyice karıştırın.
- Kekin üzerine yavaş yavaş dökün.
- Krem şantiyi sütle çırpın.
- Kekin üzerine sür buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.
- En son karameli hazırlayın 1 su bardağı şekeri tavaya alın. Hiç eklemeden şeker erisin dikkat edin yakmayın.
- Kızarınca tereyağını ekleyin iyice erisin.
- Sonra 1 paket krema ekleyin pürüzsüz olsun. Soğumaya bırakın ister beyaz çikolata ister krem santi den biraz ayırıp dileğiniz gibi şekil verin. Afiyet olsun .