teknolojiuzmani
FD Üye

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 5 büyük boy yumurta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 5 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 50 gram tereyağı ( 1 yemek kaşığı da olur )
- 1 paket krema
Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için, öncelikle keki için yumurta ve şekeri güzelce çırpıp diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Borcamı yağlayıp kek hamurunu döküyoruz. ( kekin kabarmasını engellememek için kenarlarını yağlamadım. Sadece içini yağladım ) havasını çıkarmak için birkaç kere tezgaha vuruyoruz.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında hiç açmadan 25 dakika, devamında kontrollü bir şekilde pişip kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz ılıyınca 6 su bardağı oda sıcaklığındaki sütü 1 su bardağı şeker ile karıştırıp kekimizi ıslatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Üzeri için, 1 su bardağı süt ile bir paket krem şantiyi çırpıyoruz.
- Karameli için, 1,5 su bardağı şekeri kısık ateşte karıştırmadan erimeye bırakıyoruz.
- İçine tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırıyoruz. ( bu aşamada karamel katılaşıp toplanıyor. Sürekli karıştırarak yumuşatıp sıvı bir kıvam elde ediyoruz ).
- Koyu rengini açmak isterseniz pişirdikten sonra yarım çay bardağı süt ekleyip karıştırabilirsiniz.
- Kekin üzerine krem şantiyi sürüyoruz. En son üzerini süslemek için birazını ayırıyoruz. Dolapta biraz dinlendirip soğuyan karameli döküyoruz.
- Biraz dinlendikten sonra kalan krem şantiyi sıkma torbasına alıp üzerini süslüyoruz.
Trileçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı