Trileçe Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 paket krema
- 1 bardak şeker
- 1 bardak şeker
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket kremşanti
- 1,5 bardak süt
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle enfes hafif bir tatlı muhakkak denemelisiniz ???? Birinci olarak yumurta ve şekeri güzelce köpük olana dek çırpalım.
- Sonrasında su ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek spatula yardımıyla karıştıralım.
- Büyük uzunluk dikdörtgen borcama güzelce yayalım ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımızda pişmeye bırakalım.
- Üzeri için; krem şantiyi de çırpıp, dolaba kaldıralım.
- Bu ortada kek pişerken karamel için uygun bir tava yahut küçük tencereye şekeri koyup ocağa alalım, kısık ateşte sabırla erimesini bekleyelim rengi döndüğü vakit tereyağını koyup karıştıralım.
- Sonrasında kremayı ekleyelim süratli hızlı karıştırıp, kıvam alınca soğumaya bırakalım.
- Pişen kekimizi fırından alıp soğuyunca üzerini çatalla delip sütü dökelim çekmesini bekleyelim sonrasında şantiyi döküp yayalım.
- Güzelce soğuyunca karameli de eşit halde yayıp, üzerine bir poşet yahut sıkma torbasına bir kaşık şanti koyup, uzun şeritler halinde sıkalım biçim verip dinlenmeye bırakalım afiyet olsun????.