Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- Yarım paket krema
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket krema
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekimizi hazırlamak için; yumurta ve şekeri köpürene dek mikser ile çırpalım daha sonra kalan malzemeleri de ekleyip, kare borcama alıp, önceden ısıttığımız 170 derce fırında alt üst pişirelim üzeri pembeleşince fırından çıkarıp, soğumaya bırakalım.
- Karamel sos için şekeri tavaya alıp kısık ateşte ermesini bekleyelim. Şeker tamamen eriyince tereyağını ilave edelim, eriyene dek karıştıralım. Yağ erdikten sonra süt ve kremayı ekleyelim kıvam alıncaya dek ara ara karıştırarak pişirelim.
- Bir kaba sütü şekeri ve kremayı alıp şeker eriyinceye dek karıştıralım.
- Kremşantiyi 1,5 çay bardağı süt ile çırpalım ve dolaba kaldıralım.
- Soğuyan kekin üzerine sütlü sosumuzu döküp, sosu çekmesi için bekleyelim. Sosunu çektikten sonra kremşantiyi kekin üzerine sürelim daha sonra da soğuyan karamel sosumuzu dökelim 3 – 4 saat kadar dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz.