elektronikci
FD Üye
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 su bardak süt
- 1 paket krem şanti
- Hazır karamel sosu
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Daha sonra nişasta un ve öbür materyalleri ekleyip çırpalım.
- Daha sonra yağlanmış borcama alalım.
- 180 derecede 20 dk pişirelim.
- Kekimiz soğudu vakit hazırladığınız şerbeti üzerine dökelim.
- Ardından krem şantiye yayalım.
- Sonra hazır karamel sosu üzerine ince ve düz çizgiler halinde yayalım.
- Daha sonra kürdan ile biçim verelim ve afiyet olsun.