Triliçe Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 6 yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı şeker
- 3.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Triliçe Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce işe keki yapmakla başlıyoruz.
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- 3- 5 dk kadar mikserin en yüksek hızında çırpalım.
- Daha sonra un şekerli vanilin ve kabartma tozu da eleyerek eklenir.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Krem şanti yapılır ve buzdolabına koyulur.
- Kek pişerken sütlü şerbetini de hazırlıyoruz.
- Sütü tencereye alalım. Şeker eriyecek kadar ısıtmamız yeterli.
- Daha sonra kremayı da ekleyelim ve bi kenara alalım.
- Karamel en son yapılmalı çünkü durdukça katılaşıyor ve üzerine yayarken zorluyor.
- Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkıp biraz ılıdıktan sonra üzerine sütlü şerbet her yerine eşit olacak şekilde dökülür.
- Bir-kaç dakika bekledikten sonrada krem şanti de eşit bir şekilde yayılır.
- Krem şanti den üzerine süsleme yapmak için 1 -2 yemek kaşığı kenara ayrılır.
- Sonra karamel yapmaya başlanır.
- Şeker tavaya koyulur. Orta gözlü ocakta kısık ateşte erimeye bırakılır.
- Kenarlardan erimeye başlayınca karıştırılır daha sonra tereyağ ve krema da koyulur ve karıştırılır katılaşmamasına dikkat edilir ve erimeye başlayınca ocakta fazla durdurulmaz çünkü şeker çabuk yanar.
- Daha sonra karamel ilk sıcaklığı geçtikten sonra trilice kekin üzerine dikkatli bir şekilde yayılır.
- Ayırdığımız krem şanti sıkma torbasına alınır ve süslemesi yapılır.
- Süsleme yapmak zorunda değiliz siz isteğiniz şekilde yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.