teknolojiuzmani
FD Üye
Triliçe (Yumurta Kokmayan) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı şeker
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık nişasta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Triliçe (Yumurta Kokmayan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları bir kaba alıp şekerle 10 dakika aralıksız çırpalım.
- Ilık suyu, unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim tıpkı istikamette hamuru söndürmeden karıştıralım.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye hamurumuzu ek edelim.
- Evvelden ısıtılmış 170° fırında yarım saat pişirelim.
- Karameli için 1 su bardağı şekeri tencereye alıp erimeye bırakalım kaşık yardımıyla karıştıra karıştıra eritelim.
- Şeker eriyince 1 kaşık tereyağını ekleyelim ve tekrar kısık ateşte pişirelim sıvı kıvam alınca 1 kaşık nişastayı ve suyu birbirine karıştırıp şekerimize ekleyelim.
- Birinci hetapta çok sert olacaktır korkmayın kaynadıkça kıvam alıyor ve pişince soğumaya bırakalım.
- Kremşanti ile sütü çırpıp dolapta soğumaya bırakalım.
- Islatmak için 1 litre süt ile 4 yemek kaşığı şekeri güzelce karıştıralım.
- Soğuyan kekimizi kağıttan ayırıp aksi çevirelim ve 1 litre sütle ıslayalım.
- Islanma kekin üzerine kremşantimizi sürelim ve üzerine karamelimizi ekleyelim dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun????.