Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Triliçe (Yumurta Kokmayan)

Triliçe (Yumurta Kokmayan)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
trilice-yumurta-kokmayan.jpg

Triliçe (Yumurta Kokmayan) Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Islatmak için ;
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
Karameli için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı süt
Ortası için ;
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Triliçe (Yumurta Kokmayan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurtaları bir kaba alıp şekerle 10 dakika aralıksız çırpalım.
  2. Ilık suyu, unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim tıpkı istikamette hamuru söndürmeden karıştıralım.
  3. Pişirme kağıdı serili tepsiye hamurumuzu ek edelim.
  4. Evvelden ısıtılmış 170° fırında yarım saat pişirelim.
  5. Karameli için 1 su bardağı şekeri tencereye alıp erimeye bırakalım kaşık yardımıyla karıştıra karıştıra eritelim.
  6. Şeker eriyince 1 kaşık tereyağını ekleyelim ve tekrar kısık ateşte pişirelim sıvı kıvam alınca 1 kaşık nişastayı ve suyu birbirine karıştırıp şekerimize ekleyelim.
  7. Birinci hetapta çok sert olacaktır korkmayın kaynadıkça kıvam alıyor ve pişince soğumaya bırakalım.
  8. Kremşanti ile sütü çırpıp dolapta soğumaya bırakalım.
  9. Islatmak için 1 litre süt ile 4 yemek kaşığı şekeri güzelce karıştıralım.
  10. Soğuyan kekimizi kağıttan ayırıp aksi çevirelim ve 1 litre sütle ıslayalım.
  11. Islanma kekin üzerine kremşantimizi sürelim ve üzerine karamelimizi ekleyelim dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun????.
Triliçe (Yumurta Kokmayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,908Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt