Triliçe Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı süt
- 1 paket sıvı krema
- 6 yemek kaşığı şeker
- Kaymaklı krem şanti
- Orman meyveli sos
Triliçe Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ıslatmak olacak sıvı karışım hepsinden evvel yapılıp kenarda orta ara karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
- Yumurta ve şeker yeterlice köpürene kadar çırpılır.
- Daha öteki tüm materyaller eklenir.
- Yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama dökülür.
- 180 derecede pişirilir.
- Pişen pandispanya soğuduktan sonra yağlı kağıttan çıkarılarak aykırı çevrilir.
- Hazırladığımız sıvı karışım pandispanyanın her yerine eşit ölçüde dökülerek ıslatılır.
- Kremşantisi sürülür.
- Meyve sosu ocakta pişirilir.
- Soğuduktan sonra oda eklenir.
- Dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun ????.