Triliçe Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un (Artırılabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100ml sıvı krema
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 100ml sıvı krema
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
Triliçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri alarak mikser ile beyaz köpük olana kadar çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve mikser ile gereçler karışına kadar çırpalım. Borcama yağlı kağıt serip hamurumuzu dökelim.
- Karamelli sos için tavaya şekeri alalım. Şeker eriyip karamel kıvamını aldıktan sonra içerisine tereyağını ekleyelim. Yağımız eridikten sonra üzerine sıvı kremamızı ekleyelim ve daima karıştırmaya devam edelim.
- Kısık ateşte kıvam alana kadar 5 dakika daha pişirelim. Hazır olan karamel sosumuzu başka bir kap içerisine alalım ve soğumaya bırakalım.
- Kekimizi ıslatmak için bir kap içerisine şekeri, sütü ve sıvı kremayı alarak şeker eriyene kadar karıştıralım. Soğuyan kekimizi zıt çevirelim ve üzerine kürdan yardımı ile delikler açalım.
- Ilıyan sütlü karışımı üzerine dökerek büsbütün çekene kadar dinlenmeye bırakalım. Sütle çırpıp hazırladığımız kremşantimizden eşit olacak formda yayalım. Büsbütün soğuyan karamel sosumuzu pastamızın üzerine gezdirelim. Afiyet bal şeker olsun.