Resimli Tul Boreği Tarifi
Tul boreği nasıl yapılır
malzemeleri
12 litre sut
1 cay kaşığı tuz
5 adet yumurta
2 adet hazır yufka
125 gr bitkisel margarin
1 adet ince kucuk yeşil kabak
34 dal dereotu
2 cay bardağı rendelenmiş taze kaşar
imagestulboregitarifiresimli5ad432d60cd0b
tarifi
Kabağın sapını kesip yıkadıktan sonra kabuğuyla rendeleyin Avuclarınızın arasında iyice sıkıp suyunu alın Sut, tuz ve bitkisel margarini kucuk bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın Başka bir tencereye aktarıp soğumasını bekleyin Soğuyunca yumurtaları kırıp tel cırpıcı yardımıyla iyice cırpın Yufkaları kibrit kutusu buyukluğunde parcalar halinde kesip parcaları soğumuş olan sute aktarın ve karıştırın Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip tekrar karıştırın Sıkılmış kabağı ve incecik kıyılmış dereotunu ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra yufka parcalarının sosu cekmesi icin 15 dakika bir kenarda bekletin Diğer taraftan, orta boy, yuvarlak ya da kare bir borcamı 1 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın Hazırladığınız yufkalı karışımı borcama aktarıp uzerini kaşıkla duzeltin, (şekilli kek kalıplarıyla da pişirebilirsiniz) Boreği 5 dakika onceden ısıtıp 180 dereceye ve altust konuma ayarladığınız fırında uzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 40 dakika pişirip cıkarın Hafifce ılık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun
Tul boreği nasıl yapılır
malzemeleri
12 litre sut
1 cay kaşığı tuz
5 adet yumurta
2 adet hazır yufka
125 gr bitkisel margarin
1 adet ince kucuk yeşil kabak
34 dal dereotu
2 cay bardağı rendelenmiş taze kaşar
imagestulboregitarifiresimli5ad432d60cd0b
tarifi
Kabağın sapını kesip yıkadıktan sonra kabuğuyla rendeleyin Avuclarınızın arasında iyice sıkıp suyunu alın Sut, tuz ve bitkisel margarini kucuk bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın Başka bir tencereye aktarıp soğumasını bekleyin Soğuyunca yumurtaları kırıp tel cırpıcı yardımıyla iyice cırpın Yufkaları kibrit kutusu buyukluğunde parcalar halinde kesip parcaları soğumuş olan sute aktarın ve karıştırın Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip tekrar karıştırın Sıkılmış kabağı ve incecik kıyılmış dereotunu ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra yufka parcalarının sosu cekmesi icin 15 dakika bir kenarda bekletin Diğer taraftan, orta boy, yuvarlak ya da kare bir borcamı 1 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın Hazırladığınız yufkalı karışımı borcama aktarıp uzerini kaşıkla duzeltin, (şekilli kek kalıplarıyla da pişirebilirsiniz) Boreği 5 dakika onceden ısıtıp 180 dereceye ve altust konuma ayarladığınız fırında uzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 40 dakika pişirip cıkarın Hafifce ılık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun