iltasyazilim
FD Üye
Tül Perdeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg piliç
*67 adet baklava yufkası
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı ceviz
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı badem
*Yarım çay bardağı dolma fıstığı
*Karabiber
*Kekik
*Kimyon
*Tuz
Tül Perdeli Pilav Tarifi Yapılışı
Pilici düdüklü tencereye koyup üzeri suyla kapanana kadar su doldurun Tuzunu atın ve pişirmeye bırakınPiştikten sonra etleri geniş bir kaba alın Ocağa pilavlık tencereyi koyun yarım çay bardağı sıvı yağ dökünYıkadığınız pirinci yağda kavurun Biraz üzerine pişirdiğiniz etin suyunu ilave edin (eğer etin suyu kalmamışsa normal şu kullanın) tuzunu ayarlayın ve pişmeye bırakınEtleri ufak ufak elinizle didinPişen pilavı üstüne ilave edin Kuru yemiş ve baharatları ilave edin (baharat da elinizi bol tutun) ve harmanlayınKullanacağınız kalıbı margarin yağı ile iyice bulayınİçine süslemek istediğiniz gibi badem veya cevizi dizinBaklava yufkasını tek tek elinize alıp büzüştürüp kaba yerleştirinHazırladığınız harcı içine doldurunKanallarında sarkan yufkaları üzerine kapatın ve üzerini fırça yardımıyla margarin yağlayın 180 ° c fırında üzeri kızarana kadar pişirinÇıkartıp bir tepsi yardımıyla ters çevirin ve afiyet olsun
*1 kg piliç
*67 adet baklava yufkası
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı ceviz
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı badem
*Yarım çay bardağı dolma fıstığı
*Karabiber
*Kekik
*Kimyon
*Tuz
Tül Perdeli Pilav Tarifi Yapılışı
Pilici düdüklü tencereye koyup üzeri suyla kapanana kadar su doldurun Tuzunu atın ve pişirmeye bırakınPiştikten sonra etleri geniş bir kaba alın Ocağa pilavlık tencereyi koyun yarım çay bardağı sıvı yağ dökünYıkadığınız pirinci yağda kavurun Biraz üzerine pişirdiğiniz etin suyunu ilave edin (eğer etin suyu kalmamışsa normal şu kullanın) tuzunu ayarlayın ve pişmeye bırakınEtleri ufak ufak elinizle didinPişen pilavı üstüne ilave edin Kuru yemiş ve baharatları ilave edin (baharat da elinizi bol tutun) ve harmanlayınKullanacağınız kalıbı margarin yağı ile iyice bulayınİçine süslemek istediğiniz gibi badem veya cevizi dizinBaklava yufkasını tek tek elinize alıp büzüştürüp kaba yerleştirinHazırladığınız harcı içine doldurunKanallarında sarkan yufkaları üzerine kapatın ve üzerini fırça yardımıyla margarin yağlayın 180 ° c fırında üzeri kızarana kadar pişirinÇıkartıp bir tepsi yardımıyla ters çevirin ve afiyet olsun