Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yakın un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- İsteğe bağlı tahin ve ceviz
Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bi tavaya yağı, unu, yumurtayı, irmiği, koyup,karışımı ocağa almadan evvel spatulayla düzgünce karıştırın, birbirine harmanlayın ki yumurta pişmesin.
- Sonra ocağa alıp altını yakıp hafif kısık ateşte sık sık spatulayla düzgünce ezerek topaklar ufalana kadar unun kokusu ve kahverengi çıkana dek kavuralım.
- Zaten fotoğrafta gördüğünüz halde topaklar dağılıp büsbütün ufak olup dağılana kadar spatula yada tahta kaşığının karşıt tarafıyla ezerek karıştıralım.
- Helvanın altını hafif kısalım.
- Bir yandan şeker ve suyu tencereye koyup şekeri kaşıkla karıştırıp eritip sonra ocağa koyup kaynatın lakin fazla kaynamasın.
- Hindistan cevizini de unutmadan ekleyelim.
- Spatulayla görülen küçük topakları ezmeye devam edelim.
- Kaynayan sıcak şerbeti ocakta pişen helva karışımın içine yavaş ve dikkatli bi biçimde ek edelim ki sıçrama olmasın.
- Şimdi el çırpıcısıyla karıştıralım ki topaklaşma olmasın sonra spatulanın karşıt tarafıyla güzelce döndüre döndüre helva kıvamına gelene dek karıştıralım.
- Pişen helvamızın altını kapatıp üzerini peçeteyle örtüp kapağını kapatıp 15 dakika demlenmesini bekleyin.
- Sıkma torbasıyla tulumba formu vererek yada benim üzere silikon kalıplara koyup karşıt çevirip kalıp çıkarıp böylede ikram edebilirsiniz.
Not: helvayı yaparken kesinlikle teflon yada granit tava kullanmanız lazım.
Not: çok fazla şekerli sevmiyorsanız bir çay bardağı silme toz şeker ekleyebilirsiniz. Vanilyayı da isteğe nazaran koyabilirsiniz yoksa koşul değil.
Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Kesinlikle Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı