Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Mutlaka Deneyin)

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Mutlaka Deneyin)
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yakın un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
Üzerini süslemek için;
  • İsteğe bağlı tahin ve ceviz

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bi tavaya yağı, unu, yumurtayı, irmiği, koyup,karışımı ocağa almadan evvel spatulayla düzgünce karıştırın, birbirine harmanlayın ki yumurta pişmesin.
  2. Sonra ocağa alıp altını yakıp hafif kısık ateşte sık sık spatulayla düzgünce ezerek topaklar ufalana kadar unun kokusu ve kahverengi çıkana dek kavuralım.
  3. Zaten fotoğrafta gördüğünüz halde topaklar dağılıp büsbütün ufak olup dağılana kadar spatula yada tahta kaşığının karşıt tarafıyla ezerek karıştıralım.
  4. Helvanın altını hafif kısalım.
  5. Bir yandan şeker ve suyu tencereye koyup şekeri kaşıkla karıştırıp eritip sonra ocağa koyup kaynatın lakin fazla kaynamasın.
  6. Hindistan cevizini de unutmadan ekleyelim.
  7. Spatulayla görülen küçük topakları ezmeye devam edelim.
  8. Kaynayan sıcak şerbeti ocakta pişen helva karışımın içine yavaş ve dikkatli bi biçimde ek edelim ki sıçrama olmasın.
  9. Şimdi el çırpıcısıyla karıştıralım ki topaklaşma olmasın sonra spatulanın karşıt tarafıyla güzelce döndüre döndüre helva kıvamına gelene dek karıştıralım.
  10. Pişen helvamızın altını kapatıp üzerini peçeteyle örtüp kapağını kapatıp 15 dakika demlenmesini bekleyin.
  11. Sıkma torbasıyla tulumba formu vererek yada benim üzere silikon kalıplara koyup karşıt çevirip kalıp çıkarıp böylede ikram edebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun????????????.

Not: helvayı yaparken kesinlikle teflon yada granit tava kullanmanız lazım.

Not: çok fazla şekerli sevmiyorsanız bir çay bardağı silme toz şeker ekleyebilirsiniz. Vanilyayı da isteğe nazaran koyabilirsiniz yoksa koşul değil.

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Kesinlikle Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tulumba Helvası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı unYarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ1 adet yumurta1 yemek kaşığı hindistan cevizi Üzeri için; Çikolata, ceviz Şerbeti için: 1 su bardağı şeker1 su bardağı su Tulumba Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı su2 su bardağı un1 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı şekerÇay kaşığı ucuyla tuz4 adet yumurta Şerbeti için; 3.5 su bardağı şeker2.5 su bardağı suYarım limon Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şerbet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Tulumba Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Şerbeti için; 3 su bardağı şeker3 su bardağı su1 yemek kaşığı limon Hamuru için; 50 gram tereyağı2 su bardağı su1 yemek kaşığı limon1 tatlı kaşığı şekerYarım çay kaşığı tuz2 su bardağı un3 adet yumurtaYarım çay bardağı irmik Kızartmak için; Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Tulumba Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin *2 ,5 su bardağı un *2 su bardağı su *1 cay kaşığı şeker *Yarım tatlı kaşığı tuz *2 yumurta *1 yemek kaşığı tereyağ *3 yemek kaşığı irmik Şerbeti icin *3 su bardağı su *3 su bardağı şeker Kızartmak icin *Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için: 3,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 tatlı kaşığı limon suyu ve bir dilim limon kabuğu Hamuru için: 2 su bardağı su2 tatlı kaşığı toz şekerYarım çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı sıvı yağ2,5 su bardağı un4 adet yumurta Tulumba Tatlısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt