Tulumba Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağından az fazla şeker
- Hindistan cevizi
- Ceviz
Tulumba Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şeker ve su bir tencereye alınıp kaynayana kadar pişirilir. Kaynayınca altı kapatılır. Şerbet sıcak olmalı.
- Uygun bir tavaya (Teflon olmalı) sıvı yağ, un ve yumurta alınıp ocak yakılmadan spatula ile güzelce birbirine yedirilir (Yumurta pişmesin diye)
- Sonra altı yakılıp, kısığa yakın ateşte spatula ile eze eze kavrulur. Baştan topaklanıp, sonra ayrılacaktır.
- Un kokusunu atıp, kahverengileşmeye başlayınca şerbeti dikkatlice eklenir.
- Karıştırarak şerbeti çekip yoğunlaşana kadar pişirilir.
- Altı kapatılıp tavanın üzerine kağıt havlu koyulup kapağı kapalı dinlendirilir. Afiyet olsun Instagram: tariflerim_ve_sunumlarim.