Tulumba tatlısı tarifi istiyorum bayanlar tulumba tatlısı nasıl ğişirilir aşamaları olculeri nelerdir
Tulumba tatlısı Malzemeler
100 gr tereyağı (veya margarin)
1 ½ su bardak su
250 gr un margarin
34 yumurta
½ cay kaşığı tuz
Şurubu icin
1 kg toz şeker
1 ½ su bardağı su
1 limonun suyu
Kızartma icin
1,5 su bardağı ay cicek yağı
Tulumba Tatlısının Yapılışı
1 kg toz şeker, 1 ½ bardak su ve 1 limonun suyu (yarım limonun kabuğu ilave edilebilir) bir tencereye konup ateşe verilir Şurup karıştırılarak, koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatılır Soğumaya bırakılır
Şurup soğurken, tereyağı ile su başka bir tencerede kaynamaya bırakılır Su kaynayınca elenmiş un dokulur ve hafif ateşte karıştırılarak hamur haline getirilirTahta kaşıkla hızlı hızlı cevrilerek 10 dakika kadar pişirilir Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır Ilımış hamura yumurtalar tek tek kırılarak yedirilir Tulumba tatlısı tulumba aleti ile sıkılır (Sıkma torbası da bu işi yapmak icin kullanılabilir) Ilık ay cicek yağı bulunan tavaya parmak kalınlığında, 45 cm uzunluğunda hamurlar sıkılır Yağın başta cok ılık olması onemlidir Hamurlar biraz kabarınca ateş artırılır ve pembeleşinceye kadar kızartılır
Hamurlar kızarınca, kevgirle alınır ,yağı suzdurulerek şuruba atılırlar
Sıcak kızarmış hamurların uzerine sıcak şerbet dokulurKısa bir sure icin ustu ortulebilir
Tulumba tatlısı Malzemeler
100 gr tereyağı (veya margarin)
1 ½ su bardak su
250 gr un margarin
34 yumurta
½ cay kaşığı tuz
Şurubu icin
1 kg toz şeker
1 ½ su bardağı su
1 limonun suyu
Kızartma icin
1,5 su bardağı ay cicek yağı
Tulumba Tatlısının Yapılışı
1 kg toz şeker, 1 ½ bardak su ve 1 limonun suyu (yarım limonun kabuğu ilave edilebilir) bir tencereye konup ateşe verilir Şurup karıştırılarak, koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatılır Soğumaya bırakılır
Şurup soğurken, tereyağı ile su başka bir tencerede kaynamaya bırakılır Su kaynayınca elenmiş un dokulur ve hafif ateşte karıştırılarak hamur haline getirilirTahta kaşıkla hızlı hızlı cevrilerek 10 dakika kadar pişirilir Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır Ilımış hamura yumurtalar tek tek kırılarak yedirilir Tulumba tatlısı tulumba aleti ile sıkılır (Sıkma torbası da bu işi yapmak icin kullanılabilir) Ilık ay cicek yağı bulunan tavaya parmak kalınlığında, 45 cm uzunluğunda hamurlar sıkılır Yağın başta cok ılık olması onemlidir Hamurlar biraz kabarınca ateş artırılır ve pembeleşinceye kadar kızartılır
Hamurlar kızarınca, kevgirle alınır ,yağı suzdurulerek şuruba atılırlar
Sıcak kızarmış hamurların uzerine sıcak şerbet dokulurKısa bir sure icin ustu ortulebilir