Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- 4 adet yumurta
Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alın.
- Kaynayınca 15 20 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
- Uygun bir kaba su,şeker,tuz,yağı alıp kaynamaya bırakın kaynayınca unu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Dikkat edin topak olmasın.
- Tahta kaşıkla eze eze devamlı karıştırarak 3 dakika pişirip ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamura teker teker ekleyin.
- Her yumurtada 5 dakika çırpın.
- Hazır olan hamuru sıkma torbasına koyun.
- Uygun bir tavaya bol sıvı yağ koyup ısıtmadan soğuk yağa hamuru istediğiniz boyutta sıkıp makasla kesin ve ocağın küçük gözünde kısık ateşte arada karıştırarak kızarana kadar pişirin.
- Pişen tatlıları hemen şerbete atıp 2 -3 dakika bekletip alın. Afiyet olsun.
Tulumba Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı