Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı
0
37

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tulumba-tatlisi.jpg

Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Şerbet için;
  • 3 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Hamuru için;
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 4 adet yumurta

Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alın.
  2. Kaynayınca 15 20 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  3. Uygun bir kaba su,şeker,tuz,yağı alıp kaynamaya bırakın kaynayınca unu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Dikkat edin topak olmasın.
  4. Tahta kaşıkla eze eze devamlı karıştırarak 3 dakika pişirip ocaktan alın soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan hamura teker teker ekleyin.
  6. Her yumurtada 5 dakika çırpın.
  7. Hazır olan hamuru sıkma torbasına koyun.
  8. Uygun bir tavaya bol sıvı yağ koyup ısıtmadan soğuk yağa hamuru istediğiniz boyutta sıkıp makasla kesin ve ocağın küçük gözünde kısık ateşte arada karıştırarak kızarana kadar pişirin.
  9. Pişen tatlıları hemen şerbete atıp 2 -3 dakika bekletip alın. Afiyet olsun.
Not; Hamurunuz tavaya sığmaz artarsa yağı iyice soğutup öyle pişirin.

Tulumba Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt