Tulumba Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon
- 50 gram tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı irmik
- Sıvı yağ
Tulumba Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti hazırlıyoruz.Şeker ve suyu karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kısık ateşte 15 dk kaynadıktan sonra limonunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp,ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz
- Hamuru için;Tereyağ,şu,limon suyu,şeker,ve tuzu uygun bir tencereye alıyoruz.
- Tereyağ eridikten sonra ünü ekleyip 3-4 dk topak kalmayacak halde karıştırıyoruz,daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Büsbütün soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ek edip karıştırıyoruz.
- En son irmiği ek edip tekrar karıştırıyoruz.
- Yıldız uç koyduğumuz sıkma torbasına hamur karışımını koyuyoruz.
- Yayvan bir tencereye sıvı yağ ekliyoruz.
- Sıkma torbasıyla uygun boyutlarda tulumbalar kesiyoruz.
- Bu evrede yağın altını açmıyoruz.
- Sıkma basamağı bitince ocağın en küçük gözünde en kısa ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Bu süreç yarım saat civarı sürüyor.
- Nar üzere kızaran tulumbaları şerbetin içine koyup 1-2 dakka karıştırıp uygun bir servis tabağına aktarıp ve servis ediyoruz.
Tulumba Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı