Tüm Ayrıntıları İle Tantuni Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dana antrikot eti
- 1 kahve fincanı pamuk yağı yada 150 gram kuyruk yağı
- 500 ml su şişesinin yarısı dolu halde su
- Toz kırmızı biber
- Sumak (tercihen)
- İsot (tercihen)
- Tuz
- 1 kahve fincanı sıcak su
- 1 büyük soğan
- 4-5 sivri biber
- 2 büyük domates
- Nane yaprakları
- Limon suyu
- Süzme yoğurt
- Tereyağı
- Pulbiber
Tüm Ayrıntıları İle Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle et ile ilgili ayrıntılarla başlayalım.
- Kısa müddette yapmak isteyenler bifteklik et kullanırken gerçek lezzet için antrikot ve kaburga eti karışık kullanmak daha hakikat olur.
- Eti iki biçimde doğrayabilirsiniz. İri olsun ağzıma et gelsin derseniz yaprak halinde doğrayın.
- Küçük olsun derseniz tavla zarından biraz büyük doğrayın.
- Piştikçe küçüleceği için miniş miniş etlerini olacaktır.
- Eti hafif yumuşaması için bir fincan sıcak su ile ocağa alın.
- Kısa mühlet ön pişirme yapın.
- Düdüklüde yapacaksanız düdüklü kaynama sinyali verir vermez kapatın dinlendirin.
- Eti tencereden alın suyunu süzün.
- Suyu ile mükemmel mercimek ve yoğurt çorbası yapabilirsiniz.
- Eti pamuk yağı yada kuyruk yağı ile saca alın.
- Yağ erirken 500 ml su şişesini yarısına kadar doldurun.
- İsteğinize nazaran sumak ve isot ekleyin.
- Kapağı kapatın çalkalayın.
- Kapağa küçük bir delik açın.
- Kavrulmaya başlayan ete 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyin. Karıştırın.
- Kavurmaya devam edin. Orta ara su şişesine ki baharatlı sudan gezdirip karıştırın.
- Soğanları yarım ay olarak ince kıyın.
- Biber ve domatesleri küçük doğrayın.
- Annelerin yapraklarını yolun. Lavaşı pişen etin üzerine bastırın ısıtın.
- Lavaşı ortasına değil baş kısmına etleri yayın.
- Dilediğiniz zerzevatları ekleyin. Lavaşı sarın.
- Ortadan ikiye katlayın. Limon sıkın. Servise alın ya da beyti kebap üzere lavaşı tıpkı halde ısıtın.
- Tekrar et döşeyin ve sıkıca sarın. Beyti üzere kesin.
- Servis tabağına alın.
- Kenarlarına ezilmiş yoğurt gezdirin.
- Tereyağında pulbiber kavurun. Üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
- Sumak ve isot kullanmak istemezseniz yalnızca su gezdirin. Ancak sumak ve isotun aroması lezzeti nirvana yaptırdığı için ısrarla tavsiye ederim. Afiyet şifa olsun inşallah.