Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tüm Detayları İle Tantuni

Tüm Detayları İle Tantuni
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tum-detaylari-ile-tantuni.jpg

Tüm Ayrıntıları İle Tantuni Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg dana antrikot eti
  • 1 kahve fincanı pamuk yağı yada 150 gram kuyruk yağı
  • 500 ml su şişesinin yarısı dolu halde su
  • Toz kırmızı biber
  • Sumak (tercihen)
  • İsot (tercihen)
  • Tuz
  • 1 kahve fincanı sıcak su
Eşlikçi gereçler;
  • 1 büyük soğan
  • 4-5 sivri biber
  • 2 büyük domates
  • Nane yaprakları
  • Limon suyu
  • Süzme yoğurt
  • Tereyağı
  • Pulbiber

Tüm Ayrıntıları İle Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle et ile ilgili ayrıntılarla başlayalım.
  2. Kısa müddette yapmak isteyenler bifteklik et kullanırken gerçek lezzet için antrikot ve kaburga eti karışık kullanmak daha hakikat olur.
  3. Eti iki biçimde doğrayabilirsiniz. İri olsun ağzıma et gelsin derseniz yaprak halinde doğrayın.
  4. Küçük olsun derseniz tavla zarından biraz büyük doğrayın.
  5. Piştikçe küçüleceği için miniş miniş etlerini olacaktır.
  6. Eti hafif yumuşaması için bir fincan sıcak su ile ocağa alın.
  7. Kısa mühlet ön pişirme yapın.
  8. Düdüklüde yapacaksanız düdüklü kaynama sinyali verir vermez kapatın dinlendirin.
  9. Eti tencereden alın suyunu süzün.
  10. Suyu ile mükemmel mercimek ve yoğurt çorbası yapabilirsiniz.
  11. Eti pamuk yağı yada kuyruk yağı ile saca alın.
  12. Yağ erirken 500 ml su şişesini yarısına kadar doldurun.
  13. İsteğinize nazaran sumak ve isot ekleyin.
  14. Kapağı kapatın çalkalayın.
  15. Kapağa küçük bir delik açın.
  16. Kavrulmaya başlayan ete 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyin. Karıştırın.
  17. Kavurmaya devam edin. Orta ara su şişesine ki baharatlı sudan gezdirip karıştırın.
  18. Soğanları yarım ay olarak ince kıyın.
  19. Biber ve domatesleri küçük doğrayın.
  20. Annelerin yapraklarını yolun. Lavaşı pişen etin üzerine bastırın ısıtın.
  21. Lavaşı ortasına değil baş kısmına etleri yayın.
  22. Dilediğiniz zerzevatları ekleyin. Lavaşı sarın.
  23. Ortadan ikiye katlayın. Limon sıkın. Servise alın ya da beyti kebap üzere lavaşı tıpkı halde ısıtın.
  24. Tekrar et döşeyin ve sıkıca sarın. Beyti üzere kesin.
  25. Servis tabağına alın.
  26. Kenarlarına ezilmiş yoğurt gezdirin.
  27. Tereyağında pulbiber kavurun. Üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
  28. Sumak ve isot kullanmak istemezseniz yalnızca su gezdirin. Ancak sumak ve isotun aroması lezzeti nirvana yaptırdığı için ısrarla tavsiye ederim. Afiyet şifa olsun inşallah.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt