Tüm Püf Noktalarıyla Çikolatalı Küçük Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek İçin
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 150 gram beyaz çikolata
- 150 gram krema (Katı olanından ben krema ekleyince tadı biraz ağır oldu fakat yeniden de çok güzel oldu daha hafif isterseniz krema yerine kremşantide kullanabilirsiniz)
- 60 gram bitter- 60 gram sütlü çikolata (Dilerseniz hepsini bitter de yapabilirsiniz)
- 100 gram krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tüm Püf Noktalarıyla Çikolatalı Küçük Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle keki yapmakla başlayalım derin bir karıştırma kabına üç yumurta sarısını tuzu ve şekeri ekleyip çırpma teli ile karıştıralım güzelce kremamsı bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Daha sonra yağı sütü vanilyayı ekleyip tekrar karıştıralım akabinde unu kabartmatozunu ve kakaoyu eleyerek ilave edip tekrar karıştıralım.
- Akabinde üç yumurta akını beyaz olana kadar çırpalım (Normalde yumurta akına da şeker giriyor fakat ben keki çok şekerli yapmadım aslında kremalarında şeker var diye ve gayette şekeri düzgün oldu siz dilerseniz yumurta akına iki yemek kaşığı şeker koyabilirsiniz.
- Yumurta akını çırptıktan sonra birazını yumurta sarılı harca döküp spatula yardımı ile karıştıralım söndürmeden yavaş yavaş, akabinde o harcı beyazlattığımız yumurta akına ek edip, spatula yardımı ile söndürmeden düzgünce birbirlerine yedirelim.
- Evvelce ısıttığımız 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim, eğer daha önce pişirirse alalım fırından kurumasın.
- Fırından çıkarınca üstüne bir bez örtüp soğumaya bırakalım.
- Sıra keke süreceğimiz taban kremasında 50 gram kremayı ısıtalım ve doğradığımız beyaz çikolataya döküp karıştıralım akabinde 100 gram kremayı yeterlice katı olana kadar çırpalım (krema katı olmalı sıvı olanından değil yoksa kıvamı mutlaka alamayız).
- Erittiğimiz beyaz çikolatayı çırptığımız kremaya döküp tekrar çırpalım.
- Soğuyan keki yağlı kağıttan çıkaralım ve kürdanla minik bir kaç delik açalım fırça yardımı ile süt sürelim lakin çok olmasın,.
- Daha sonra kenarlarında ki fazlalıkları keselim ve üç eşit parçaya ayıralım fakat yanyana dursunlar krema süreceğiz daha,.
- Akabinde hazırladığımız beyaz kremayı kekimizin üstüne güzelce yayalım.
- Bir dilimi rulo yapalım akabinde streç sinema serdiğimiz tabağımıza alalım, daha sonra diğer dilimi de alıp rulo yaptığımız pastamızın etrafına saralım, ve diğerini de o şekilde yapalım.
- En son üstünü streç sinemayla kapatıp buzdolabına koyalım ve iki saat kadar dinlendirelim,.
- Artık en üstünde ki çikolatalı sosa geçelim.
- Kremayı tavaya alıp ısıtalım akabinde doğradığımız çikolatanın üstüne döküp karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan pastamızı dolaptan alalım üstüne çikolata sostan döküp güzelce yayalım ve istediğimiz üzere süsleyelim tekrar dolaba kaldırıp 30, dakika 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun????????????.