Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı

Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı
0
28

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler


Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Hamuru için;
  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı dolu dolu irmik
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 damla limon suyu (karbonatı etkinleştirmek için)
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İçi için;
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz süslemek için toz fıstık

Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım zira buz üzere soğuk oması gerekiyor.
  2. Şerbet için tencereye şekeri ve suyu alalım ocakta kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynayınca altını kısalım limonu ekleyelim ve kesinlikle 15 dk kaynatalım kaynayınca soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı evvel elimizle yoğuralım akabinde irmiği ekleyelim vanilya ve kabartma tozu ekleyelim farklı küçük bir kahveye karbonatı alalım ve 3 damla limon suyu sıkalım ve hamura ekleyelim ve karıştıralım akabinde denetimli un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim, dikkat edin fazla un eklemeyin.
  5. Tüm hamurumuzu ceviz büyüklüğünde modüllere bölelim akabinde kesimleri tek tek nihalenin üzerine alıp elimizle inceltip içine çokça iri ceviz ekleyip kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
  6. Tüm hamurları bu halde hazırlıyoruz ve evvelden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 35 dk denetimli pişirelim.
  7. Fırından çıkınca birinci sıcağı çıkması için 5 dk bekletip büsbütün soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz
  8. 2 saat bekletip üzerine toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi her vakit sorabilirsiniz ❤️

Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt